Akupressur | sømmåtte

Sponsoreret indhold

Hvad er akupressur? Og hvad kan det gøre for dig?

Akupressur er en asiatisk måde, at arbejde med kroppen, som har rødder i traditionel kinesisk medicin. Eksempler på andet asiatisk arbejde med kroppen er medicinske qigong og Tuina. Shiatsu er en japansk form for akupressur.

Liste af fordelene ved akupressur

Sammen med sin evne til, at hjælpe med at behandle forskellige lidelser, oplever patienterne yderligere fordele ved akupressur massage. Det er en dybt afslappende oplevelse og kan – ligesom andre typer massage – hjælpe med:

  • Aflastning af stress, spænding og angst
  • Bedre søvn
  • Afslappede muskler og led
  • Beroligere smerte og ubehag efter sport eller en skade
  • Reducerer fordøjelsesproblemer
  • Mindsker hovedpine
  • Lindrende kronisk smerte
  • Terapien stimulerer kroppens kredsløbs-, lymfatiske og hormonelle systemer
  • Hjælper immunsystemets funktion og kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv

Accustick, SKLZ


Læs mere her

Acupoint Massage Cane


Læs mere her

Akupressur ringe / Finger roller


Læs mere her

Akupressur ringe / Finger roller (Blå)


Læs mere her

Akupressur ringe / Finger roller (Grøn)


Læs mere her

Akupressur ringe / Finger roller (Guld)


Læs mere her

Akupressur ringe / Finger roller (Rød)


Læs mere her

Akupressur ringe / Finger roller (Sølv)


Læs mere her

Akupressur-/Sømmåtte Disc


Læs mere her

Akupressur-/Sømmåtte til fødder


Læs mere her

Akupressur-/Sømmåtte til ryg


Læs mere her

Akupressur-/Sømmåtte til ryg (Medium - Lys grøn)


Læs mere her

Akupressur-/Sømmåtte til skuldre (L)


Læs mere her

Akupressur-/Sømmåtte til skuldre (S)


Læs mere her

Akupressur-/Sømmåtte til skuldre og nakke


Læs mere her

Backnobber II


Læs mere her

Jacknobber II


Læs mere her

Knobble ll (Assorteret farve)


Læs mere her

Massage bar, SKLZ


Læs mere her

Massage roller, justerbar (AccuRoller), SKLZ


Læs mere her

REECOVER GRAB-2 Massage Gun


Læs mere her

Roller ball, SKLZ


Læs mere her

SEA-BAND akupressurarmbånd (Børn)


Læs mere her

SEA-BAND akupressurarmbånd (Universal)


Læs mere her

TheraCane (inkl. instruktionshæfte)


Læs mere her

Tryk og glad - enkel zoneterapi og akupressur for forældre


Læs mere her

Traditionel kinesisk medicinsk teori beskriver særlige akupunkturer eller akupressurpunkter, der ligger langs meridianer eller kanaler i din krop. Disse er de samme som dem, der er målrettet med akupunktur. Det menes at gennem disse usynlige kanaler strømmer vital energi – eller en livskraft kaldet qi (ch’i).

Det menes også, at disse 12 større meridianer forbinder bestemte organer, organiserer et kommunikationssystem gennem hele kroppen. Meridianerne begynder ved hånden, forbinder til din hjerne og derefter forbinder til et organ forbundet med en bestemt meridian.

Ifølge denne teori kan en sygdom forekomme, når en af ​​disse meridianer er blokeret eller ude af balance. Akupressur og akupunktur er blandt de typer af TCM, der menes at hjælpe med at genoprette balancen.

Hvad er fordelene ved akupressur?

Ordet akupressur lyder som om det er relateret til akupunkturpraksis, men du kan blive overrasket over, at finde ud af at denne naturlige terapi ikke bruger nåle. Mens akupressurbehandling bruger de samme punkter på kroppen som akupunktur og deler nogle lignende filosofier, der kommer fra traditionel kinesisk medicin (TCM), involverer manipulation af patienten ved hjælp af hænderne.

Akupressur er en bestemt type massage, der primært afhænger af at bruge tommelfingre, fingre og håndflader til, at påføre tryk på forskellige punkter på kroppen. Terapeuter kan bruge forskellige rytmer, tryk og teknikker i praksis. Shiatsu massage er en stil med akupressurbehandling.

Ved at anvende tryk på specifikke punkter i kroppen manipulerer man strømmen af ​​chi (qi) energi i patienten. Akupressur punkter er steder på kroppen, hvor chi kan blive overbelastet eller helt blokeret. Akupressurmassage er en naturlig holistisk teknik til at håndtere blokeringer, der kan forårsage yderligere sundhedsproblemer.

Forskellige typer af akupressur punkter

Når en terapeut bruger akupressurmassage, målretter de sig enten på lokale punkter eller triggerpunkter.
Hvad er forskellen mellem disse to typer af punkter? Lokale punkter er de faktiske steder på kroppen, hvor patienten oplever smerte eller ubehag. Trigger punkter er dem, der er forbundet med kroppens punkter, der oplever smerte eller ubehag.

De punkter, der anvendes i akupressur massage, findes blandt et netværk eller meridianer, som i grunden er de “motorveje”, som chi strømmer gennem hele kroppen. Nogle gange er der brug for pres på disse punkter for at fjerne blokeringer og bidrage til at sikre en sund, afbalanceret og harmonisk strøm af energi gennem meridianerne.

Fælles brugte akupressur områder

Punkterne og meridianerne udgør et omfattende netværk i hele kroppen. Terapeuter bruger deres viden om dette netværk til, at løse specifikke lidelser og sygdomme hos patienter. Anvendelse af tryk, der kan hjælpe med en række lidelser, fra forkølelsen til højt blodtryk.

Der er 12 hovedkanaler. Akupressur kan bruges sammen med andre former for massage terapi eller som et supplement til en anden holistisk behandling, såsom kiropraktik pleje.

[VIDEO] Sømmåtte og akupressur

yoga øvelser

Få de 21 bedste yogaøvelser

-og deltag i lodtrækningen om gavekort på 500 kr. HVER måned!

Når du klikker "Hent øvelserne nu" tilmeldes du nyhedsbrevet. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan altid nemt afmeldes].

You have Successfully Subscribed!

Share This