Akupressur | sømmåtte

#INGEN NÅLE MED EN PIGMÅTTE

Sponsoreret indhold

Hvad er akupressur?

Akupressur er en asiatisk måde, at arbejde med kroppen, som har rødder i traditionel kinesisk medicin. Eksempler på andet asiatisk arbejde med kroppen er medicinske qigong og Tuina. Shiatsu er en japansk form for akupressur.

Dette gavner akupressur – og du kan selv gøre det med en sømmåtte

Sammen med sin evne til, at hjælpe med at behandle forskellige lidelser, oplever patienterne yderligere fordele ved akupressur massage – fx med en sømmåtte eller en pigmåtte. Det er en dybt afslappende oplevelse og kan – ligesom andre typer massage – hjælpe med:

  • Aflastning af stress, spænding og angst
  • Bedre søvn
  • Afslappede muskler og led
  • Beroligere smerte og ubehag efter sport eller en skade
  • Reducerer fordøjelsesproblemer
  • Mindsker hovedpine
  • Lindrende kronisk smerte
  • Terapien stimulerer kroppens kredsløbs-, lymfatiske og hormonelle systemer
  • Hjælper immunsystemets funktion og kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv

Akupressur-/Sømmåtte Disc

Læs mere her

Akupressur-/Sømmåtte til fødder

Læs mere her

Akupressur-/Sømmåtte til ryg

Læs mere her

Akupressur-/Sømmåtte til ryg (Medium - Lys grøn)

Læs mere her

Akupressur-/Sømmåtte til skuldre og nakke

Læs mere her

Hvor lang tid skal jeg ligge på en sømmåtte?

Som oftes ligger man mellem 20 og 40 minutter på en sømmåtte. Og helst mindst et par gange i ugen. Du kan også godt gøre det hver dag, hvis du ønsker.

Det kan føles som lidt lang tid i starten, indtil man vænner dig til det. I takt med, at du tilvænner dig piggenes stikken, så bliver det både nemmere og mere behageligt.

Lidt ligesom, når du får massage. Det kan gøre en lille smule ondt, men alligevel føles dejligt.

Brug eventuelt en t-shirt, et håndklæde eller lignende, hvis du har lidt sart hud.

Og bare rolig piggene er afrundede, så de går ikke gennem din hud.

Akupressur-måtter du finder her leveres alle med en udførelig vejledning, så du får det maksimale ud af pigmåtten, og gør det på den rette måde.

Hvad er fordelene ved akupressur og bruge en pigmåtte eller en sømmåtte?

Ordet akupressur lyder som om det er relateret til akupunkturpraksis, men du kan blive overrasket over, at finde ud af at denne naturlige terapi ikke bruger nåle. Mens akupressurbehandling bruger de samme punkter på kroppen som akupunktur og deler nogle lignende filosofier, der kommer fra traditionel kinesisk medicin (TCM), involverer manipulation af patienten ved hjælp af hænderne.

Akupressur er en bestemt type massage, der primært afhænger af at bruge tommelfingre, fingre og håndflader til, at påføre tryk på forskellige punkter på kroppen. Terapeuter kan bruge forskellige rytmer, tryk og teknikker i praksis. Shiatsu massage er en stil med akupressurbehandling.

Ved at anvende tryk på specifikke punkter i kroppen manipulerer man strømmen af ​​chi (qi) energi i patienten. Akupressur punkter er steder på kroppen, hvor chi kan blive overbelastet eller helt blokeret. Akupressurmassage er en naturlig holistisk teknik til at håndtere blokeringer, der kan forårsage yderligere sundhedsproblemer.

Akupressur armbånd

Læs mere her

Akupressur armbånd (Grøn)

Læs mere her

Akupressur armbånd (Guld)

Læs mere her

Akupressur armbånd (Sølv)

Læs mere her

Akupressur ringe / Finger roller

Læs mere her

Akupressur ringe / Finger roller (Grøn)

Læs mere her

Akupressur ringe / Finger roller (Guld)

Læs mere her

Akupressur ringe / Finger roller (Sølv)

Læs mere her

Backnobber II

Læs mere her

BLACKROLL Fascia Needleroller

Læs mere her

Jacknobber II

Læs mere her

Knobble II (Assorteret farve)

Læs mere her

Massage bar, SKLZ

Læs mere her

Massage roller+, Thera-Band

Læs mere her

SEA-BAND akupressurarmbånd (Børn)

Læs mere her

SEA-BAND akupressurarmbånd (Universal)

Læs mere her

TheraCane (inkl. instruktionshæfte)

Læs mere her

Transportabel massage roller+, Thera-Band

Læs mere her

Tryk og glad - enkel zoneterapi og akupressur for forældre

Læs mere her

Hvilken type sømmåtte skal du vælge til akupressur?

Klassisk

Pigmåtten er i to dele, som er forholdsvis hårde og ikke særligt bøjelige eller fleksible.

Medium

Akupressurmåtte i to dele, der i ligger mellem en Klassisk og Flex. God, hvis ikke du har prøvet en pigmåtte før.

Kombi

To dele, hvor den ene er blød og bøjelig og en der ikke er ret fleksibel. (Det er typisk den mest solgte og mest populære)

Flex

To dele som er bøjelige og relativt bløde.

Ekstra information omkring pigmåtterne fra Den Intelligente Krop

De er CE-mærkede, afgiver ingen kemikalier ved direkte kontakt med huden og de er lavet af samme type plastik, som man bruger til levnedsmiddel. De rengøres nemt med vand og sæbe, og har en meget lang levetid og 10 års garanti.

Forskellige typer af akupressur punkter kan triggers med en sømmåtte

Når en terapeut bruger akupressurmassage, målretter de sig enten på lokale punkter eller triggerpunkter.

Hvad er forskellen mellem disse to typer af punkter? Lokale punkter er de faktiske steder på kroppen, hvor patienten oplever smerte eller ubehag. Trigger punkter er dem, der er forbundet med kroppens punkter, der oplever smerte eller ubehag.

De punkter, der anvendes i akupressur massage, findes blandt et netværk eller meridianer, som i grunden er de “motorveje”, som chi strømmer gennem hele kroppen. Nogle gange er der brug for pres på disse punkter for at fjerne blokeringer og bidrage til at sikre en sund, afbalanceret og harmonisk strøm af energi gennem meridianerne.

Fælles brugte akupressur områder

Punkterne og meridianerne udgør et omfattende netværk i hele kroppen. Terapeuter bruger deres viden om dette netværk til, at løse specifikke lidelser og sygdomme hos patienter. Anvendelse af tryk, der kan hjælpe med en række lidelser, fra forkølelsen til højt blodtryk.

Der er 12 hovedkanaler. Akupressur kan bruges sammen med andre former for massage terapi eller som et supplement til en anden holistisk behandling, såsom kiropraktik pleje.

Du kan give dig selv en god omgang akupressur med en sømmåtte. Det er overraskende rart bagefter. Du vil nærmest kunne mærke blodgennemstrømningen og energien i din krop.

[VIDEO] Sømmåtte og akupressur

Hvilke følelse giver en pigmåtte og gør det ondt?

En pigmåtte, eller en sømmåtte, gør i modsætning til hvad du kunne tro, ikke ondt. Da man ikke lige kender følelsen første gang man bruger en pigmåtte, så er man lidt spændt og betænkelig ikke mindst. Men når først man får trykket af alle de små pigge, så følelses det faktisk super rart. Lidt som når man bliver masseret. Det kan også føles lidt hårdt og gøre lidt ondt, men det giver bare en super dejlig lettelse.

Den følelse når man mærker blodtilførelsen strømme igennem kroppen

Det føles virkelig varmende og dejligt, når blodet strømmer igennem og til det område, hvor man bruger en sømmåtte eller en pigmåtte. Det er en helt rensende effekt og du vil med sikkerhed bruge en sømmåtte oftere og oftere.

Vital energi strømmer gennem dig

Traditionel kinesisk teori beskriver særlige akupunkturer eller akupressurpunkter, der ligger langs meridianer eller kanaler i din krop. Disse er de samme som dem, der er målrettet med akupunktur. Det menes at gennem disse usynlige kanaler strømmer vital energi – eller en livskraft kaldet qi (ch’i).

Det menes også, at disse 12 større meridianer forbinder bestemte organer, organiserer et kommunikationssystem gennem hele kroppen. Meridianerne begynder ved hånden, forbinder til din hjerne og derefter forbinder til et organ forbundet med en bestemt meridian.

Ifølge denne teori kan en sygdom forekomme, når en af ​​disse meridianer er blokeret eller ude af balance. Akupressur og akupunktur er blandt de typer af TCM, der menes at hjælpe med at genoprette balancen.

gavekort-gaveregn

Vind 500 kr. HVER måned
og shop hos "Den Intelligente Krop"

Når du klikker "Deltag" tilmeldes du også vores nyhedsbrev. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan altid nemt afmeldes].

Du deltager nu i lodtrækningen om 500 kr. på gavekort hver måned.

Share This