Hvad er Bikram yoga?

bikram yogaFor mange er yoga en del af deres sunde livsstil eller et supplement til andre former for sport. Ønsker du at prøve en form for yoga, der er til gavn for dig både fysisk og psykisk? Så er det værd at prøve Bikram yoga.

Bikram yoga forveksles typisk med Hot yoga. Dog er det ikke det samme, da Hot yoga er meget mere løst defineret end Bikram yoga.

Gennem de sidste par år er Bikram yoga steget voldsomt i popularitet. Formålet med denne form for yoga er at øge fleksibiliteten, koncentrationen og udholdenheden hos yogadyrkeren. Bikram yoga er en udfordrende form for yoga, som alle kan være med til, så længe de starter gradvist op.

Sådan foregår Bikram yoga

En Bikram yoga-klasse tager 90 minutter. I løbet af denne tid skal du igennem 26 forskellige yogastillinger. Du får gennemarbejdet hele kroppen således, at din krop kommer i balance, bliver styrket samt bliver mere fleksibel.

Sammensætningen af de 26 forskellige yogastillinger er helt unik. Desuden giver denne form for yoga dig de mest optimale betingelser, når det kommer til at afgifte kroppen, øge kredsløbet samt få mere energi.

Bikram yoga dyrkes i et lokale med 40 grader

Når du skal dyrke Bikram yoga, praktiseres det i et lokale, hvor temperaturen ligger på 40 grader. Dette er noget af det helt særlige ved denne form for yoga.

Takket være den høje temperatur i rummet bliver din svedmekanisme nemlig stimuleret ligesom, at blodgennemstrømningen i kroppen øges. Det er med til at gøre dine muskler, sener og ledbånd mere smidige, hvilket kan være medvirkende til at forhindre skader.

Fordele ved at dyrke Bikram yoga

En af fordelene ved Bikram yoga er blandt andet, at hele din krop bliver styrket. Derudover får du mere energi, et bedre fokus samt en reducering af dit stressniveau. Alt dette kan du opnå, da varmen gør dig smidigere. Herved får du mulighed for at arbejde dybere ind i din krop og øge yogaens effekt markant.

Sidst men ikke mindst skal det nævnes, at varmen også gør, at din huds porer åbner sig. Når din huds porer åbner sig, kan din krop udskille eventuelle affaldsstoffer. Dette er blot et udpluk af de mange fordele, du får ved at dyrke Bikram yoga.

Er Bikram yoga for alle?

Bikram yoga er stort set for alle, men der er dog visse undtagelser. Hvis du er gravid, er denne form for yoga ikke den rette. Det er den heller ikke, hvis du har kredsløbsproblemer eller har et meget højt blodtryk, der ikke er under behandling.

På grund af den høje temperatur i lokalet, når der dyrkes Bikram yoga, er det heller ikke altid godt for ældre mennesker. Det er under de nævnte omstændigheder en god idé at tage en snak med din læge i forhold til, om det er godt for dig at dyrke Bikram yoga eller ej.

Forbrænd masser af kalorier under en Bikram yoga-klasse

Når du deltager i en Bikram yoga-klasse, kan du opnå at forbrænde mellem 400 og 700 kalorier. Samtidigt med denne kalorieforbrænding oplever du både fysisk og psykisk velvære.

Derfor bør du gå i gang med at dyrke Bikram yoga

Der er simpelthen så mange fantastiske årsager til, at du bør gå i gang med at dyrke Bikram yoga. Her får du en oversigt over de fleste:

  • God til fedtforbrænding og øget stofskifte
  • Øger din fleksibilitet, styrke og udholdenhed
  • Reduktion af stress, depression og angst
  • Afgiftning af kroppen
  • Energiniveauet øges
  • Opnå en bedre balance og koordination
  • Få hjælp til at forhindre og reducere flere kroniske lidelser såsom rygsmerter, smerter i knæet og gigt
  • Få en bedre kropsholdning
  • Få styrket dit immunsystem
  • Få en forbedret blodcirkulation og forebyg hjertekarsygdomme

Sidst opdateret 12. december 2021 af Stephanie