Vinyasa flow yoga

Hvad erflow yoga?

Flow yoga, når du vil dyrke intenst yoga

Flow yoga - vinyasa flows

Flow yoga& vinyasa

I yogaens verden opererer man med mange forskellige slags yoga, og blandt dem er flow yoga en af de mere intense. Hvis man sammenligner med eksempelvis power yoga, så er flow yoga en slags basis herfor.

Power yoga har så fået tilført en del flere fysiske øvelser, sådan at denne form for yoga mere er tilpasset vestlige udøvere af yoga, som ikke alene ser yogaen som en mental træningsform, som også påvirker kroppen positivt, men i højere grad ser yogaen som en moderne motionsform,  der er velegnet til at udøve på hold og i fitnesscentre.

Men hvad er flow yoga?

Flow yoga er tæt forbundet med vinyasa yoga og består af en række yoga øvelser, hvor man som yogaudøver glider fra den ene øvelse til den anden i et flow – deraf navnet flow yoga.
Overgangen fra den ene yogaøvelse til den anden sker i et tæt samspil med din vejrtrækning.

Hvis du er begynder kan du med fordel starte med et program, som har fokus på solhilsener. Dette er et dejligt flow, som aktiverer din krop og som du fx kan bruge i din morgenrutine.

Online yoga undervisning

Stream yoga når du vil

YogaStream for begynder yogis
  • 129,-/md eller 949,-/år
  • 1.000+ yogavideoer
  • Alle yogatyper & niveauer
  • Live undervisning
  • Dansk
Prøv gratis i 30 dage
Flow vinyasa yoga

Benefits ved flow yoga

Vælger du at dyrke flow yoga, så vil du hurtigt finde ud af, hvad flow yoga er i forhold til mere traditionel yoga. Øvelserne er langt hen ad vejen de samme, men der kombineres netop i et flow, således at kroppen udfordres mere fysisk samtidig med, at du kan udnytte yogaens fortrin som mental træningsform.

Flow yoga kombinerer mental træning og bevægelse

Flow yoga kan udøves på alle niveau fra begyndere til let øvede og øvede yoga udøvere.

Som ved de andre former for yoga skal der ikke bruges nævneværdigt udstyr – en yogamåtte vil være en nødvendighed og ved nogle øvelser derudover også et sammenrullet håndklæde, ligesom der for nogle øvelsers vedkommende kan være behov for, at man anskaffer sig et yoga bælte.

Som træningsform er yoga dog generelt en motionsform, som netop er kendetegnet ved enkelhed og simpelt udstyr og på den måde et udtryk for den enkle livsførelse, som yogaen udspringer fra. Netop enkelheden og muligheden for at dyrke yoga i alle mulige forskellige fysiske rammer er noget af det, som har tiltrukket vestlige yogaudøvere gennem tiderne.

Flow yoga styrker muskler og sætter pulsen i gang

Vælger man at dyrke flow yoga, har man valgt en yoga form, som kombinere det at give styrke med et flow af øvelser, som er med til at få pulsen op.

Man styrker altså både kroppens muskler og bevægeapparat og får forbedret sin kondition – og på den måde er flow yoga en ganske ideel træningsform for de fleste moderne mennesker, som har stillesiddende jobs og generelt ikke dyrker nok motion i deres hverdag.

Flow yoga er, som nævnt, på mange måder en mere vestlig yoga form, end mange af de andre former for yoga, som man kan dyrke.

Kombinationen af motion, mental træning og fysisk styrkelse af kroppen er velegnet for mennesker, der ofte søger mod yogaens kropslige effekter snarere end mod dens mentale træningseffekt.

Sidst opdateret 11. maj 2021 af Stephanie