Stå på hovedet med en hovedstandsstol

...og oplev en anti-age-effekt uden sidestykke!
#GETYOUNGAGAIN

Sponsoreret indhold

Inden for yoga er Sirsasana – hovedstand – en velkendt, men også meget udfordrende yogastilling, som har mange positive og virkningsfulde effekter på krop og sjæl.

Hovedstand tilfører kroppen ny energi og renser lymfesystemet for affaldsstoffer, og regelmæssig hovedstand modvirker aldringsprocessen.

Der er simpelthen tale om en anti-age-effekt! Følelsen i kroppen er i hvert fald rigtig rigtig god. Og når følelsen i kroppen er god, så føler man sig også bare yngre og mere glad.

9 ting som en hovedstand kan gøre for dig

Og med en hovedstandsstol er det meget nemt, at lære at stå på hovedet. Efter bare få gange kan stort set alle bruge den. Læg mærke til, at du ikke behøver at stå på hænder, men bare stå på hovedet. Så styrken i armen er ikke altafgørende.

 • Øget koncentrationsevne
 • Forbedret hjernefunktion
 • Reduktion af stress
 • Bedre fordøjelse
 • Bedre koordinationsevne
 • Balanceevne
 • Forebyggelse af åreknuder
 • Anti-age effekt
 • Større klarhed i sindet

FeetUp Hovedstandsstol

Læs mere her

SIYA Hovedstandsstol

Læs mere her

[VIDEO] Sådan bruger du en hovedstandsstol

Kort intro og korte hovedstands-øvelser for begyndere

Core-øvelser i hovedstand for begyndere og øvede

Flere hovedstands-øvelser for for core-musklerne

Øvelser til bryst og skuldre – gode styrkeøvelser

Find flere øvelser som du kan lave på din Feetup hovedstandsstol. Direkte fra opfinderne af Feetup hovedstandsstolen – se dem her.

Hvorfor er det godt at bruge en hovedstandsstol og stå på hovedet?

Den traditionelle måde at lave en hovedstand på er, at stå direkte på hovedet. Men det belaster selvfølgelig dit hoved og din nakke temmelig meget, og hvis du praktiserer hovedstand hver dag, så vil det være en daglig belastning.

Det gode ved at anvende en hovedstandsstol er, at du flytter presset fra din kropsvægt over på dine skuldre i stedet for. Anvender du en hovedstandsstol med polstring, så vil det føles langt mere behageligt at stå på hovedet, uanset om du står på hovedet 1, 5 eller 30 minutter om dagen.

Internationale studier siger, at står du hovedet jævnligt, så vil det gavne flere ting for dig. Blandt andet din hjerne vil blive sundere og mange flere fysiske områder også.

Kilder: https://womensbrainhealth.org/better-thinking/take-a-stand, https://www.yogajournal.com/poses/supported-headstand

FeetUp Hovedstandsstol

Læs mere her

FeetUp Hovedstandsstol (Classic/Natur)

Læs mere her

SIYA Hovedstandsstol

Læs mere her

Hvad gavner en hovedstandsstol?

Hovedstandsstolen er super gavnlig for dig, som gerne vil lære at lave en hovedstand. Men ikke kun for, at kunne stå i hovedstand. Den er også meget gavnlig for din krops sundhed og styrke.

Med din voksne kropsvægt vil det være langt mere behageligt at lade skuldrene hvile på hovedstandsstolens polstring, og hovedstandsstolen vil også støtte dig, når du skal lave øvelsen. Det kræver lidt øvelse stå i en hovedstand. Du starter med, at stå i forskellige andre stillinger for at vænne kroppen til at lave en hovedstand. I den forbindelse er en hovedstandsstol et rigtig nyttigt redskab, som du kan anvende på egen hånd. Du kan også få hjælp af en yogalærer til, at lave øvelserne og hovedstanden på hovedstandsstolen.

Så snart du begynder at lave de forskellige øvelser og vende hovedet nedad på hovedstandsstolen, vil du opleve en række gavnlige effekter som:

 • Øget koncentrationsevne
 • Forbedret hjernefunktion
 • Reduktion af stress
 • Toner din overkrop
 • Styrker coremusklerne
 • Bedre fordøjelse
 • Bedre koordinationsevne
 • Balanceevne
 • Forebyggelse af åreknuder
 • Anti-age effekt i ansigtet
 • Større klarhed i sindet
 • Styrker skuldre og arme

Så det er absolut en win-win-situation at bruge en hovedstandsstol, selvom det også kræver tålmodighed og øvelse at mestre en hovedstand.

FeetUp Hovedstandsstol

Læs mere her

FeetUp Hovedstandsstol (Classic/Natur)

Læs mere her

SIYA Hovedstandsstol

Læs mere her

Vælg den godkendte og velkendte model fra FeetUp®

Når du skal ud at finde en hovedstandsstol, så er det vigtigt at vælge en godkendt model, som er designet specielt til formålet, og hvor du kan føle dig tryg ved at bruge den. Du kan f.eks. anvende modellen FeetUp® hovedstandsstol, som ligner en lav skammel med fire ben, og hvor der er et hul, du kan stikke dit hoved ned i. Så kan du stå på dine skuldre, og hovedstandsstolen har en dejlig blød polstring, så du ikke bliver øm i skuldrene. Dermed kan du holde ud at stå på hovedet i længere tid, og det er nemt at have en daglig praksis med at lave hovedstand.

Er det svært at bruge en hovedstandsstol som FeetUp®?

Som mange andre ting her i livet kræver det øvelse at lære hovedstand.

Men med en hovedstandsstol fra FeetUp® vil det blive nemmere for dig at træne de forskellige stillinger og øve dig, så du til sidst kan lave en rigtig hovedstand.

Det er slet ikke svært, at bruge en FeetUp® hovedstandsstol, når først du kommer i gang. Så det handler bare om at kaste sig ud i det. Du skal dog have lidt tålmodighed med det. Inden for yoga er det helt normalt, at man går langsomt frem med de forskellige øvelser for at strække kroppen langsomt ud og vænne den til at stå i mange forskellige slags stillinger. Det kan din yogalærer fortælle dig meget mere om, og han eller hun kan guide dig hele vejen, så du lærer at udfører øvelserne korrekt fra starten af.

Når du endelig når dertil, hvor du står på hovedet, så bliv i stillingen i 30 sekunder. Væn dernæst kroppen gradvis til at stå der i længere og længere tid. Du kan godt træne dig op til at stå på hovedet i 30 minutter, men det mest almindelige er at gøre det i fem minutter. En regelmæssig praksis på 1-5 minutter om dagen vil helt sikkert være meget virkningsfuld for dit fysiske og mentale helbred, men jo længere tid du kan stå på hovedet, jo dybere en indvirkning vil det have på din krop og sjæl. Så det gælder bare om at komme i gang med hovedstand og få et boost af den foryngende livsenergi.

[ez-toc]
Share This