Jeg er skribent på YogaØvelser.dk fordi yoga har gjort rigtig meget for mig de senere år. Jeg har altid været noget fordomsfuld i forhold til yoga for mænd, men heldigvis helt ubegrundet. Jeg har set lyset i yoga og det som yoga kan byde på - og det er jeg sikker på at du også kommer til :)

Hatha Yoga betyder den del af yoga som er fysisk. Kort sagt, de yogastillinger du laver. Hatha Yoga adskiller sig fra Flow Yoga og Astanga Yoga, da Hatha Yoga er én stilling ad gangen, og ikke flere i en serie.

Du kan finde alle vores yogaøvelser for begyndere her og downloade dem hvis du vil. Du kan også streame yogavideoer her

Hvorfor skal du dyrke Hatha Yoga og hvad gør den forskellig fra andre yogaformer?

Det skal hvis du gerne vil have en yogaklasse, som er lidt “nemmere” og ikke nær så udholdenheds-krævende som serier af stillinger. Du får tid til, at “komme dig” efter hver stilling og du kan fokusere mere på, at lave stillinger ordentlig og korrekt. Hvilket er vigtigt over tid for, at kunne få det optimale ud af din Hatha Yoga.

En yogatime, der er beskrevet som “Hatha”, vil typisk involvere et sæt fysiske stillinger og nogle vejrtrækningsteknikker, der øves langsommere og med mere statisk holdning, end hvad man måske kender fra Vinyasa-flow eller Ashtanga yoga.

Bogstaveligt talt betyder Hatha “kraft”. Og betyder mere beskrevet “middel til at opnå en tilstand af yoga gennem kraft”. Så Hatha yoga kan betragtes som alt, hvad du måtte gøre med kroppen, herunder:

 

  • Asana – yogastillinger (praktiseret i enhver stil med “yoga”)
  • Pranayama – vejrtrækningsteknikker
  • Mantra – sang eller recitering
  • Mudra – håndbevægelser
  • Shatkriyas og shatkarmas – rensningsteknikker
    og endda typer af visualisering.
yoga øvelser

Få de 21 bedste yogaøvelser

-og deltag i lodtrækningen om gavekort på 500 kr. HVER måned!

Når du klikker "Hent øvelserne nu" tilmeldes du nyhedsbrevet. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan nemt afmeldes].

Sådan! Du har nu adgang til dine yogaøvelser - god fornøjelse :)

gavekort-gaveregn

Vind 500 kr. HVER måned
og shop hos "Den Intelligente Krop"

Når du klikker "Deltag" tilmeldes du også vores nyhedsbrev. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan altid nemt afmeldes].

Du deltager nu i lodtrækningen om 500 kr. på gavekort hver måned.

Share This