Jeg er skribent på YogaØvelser.dk fordi yoga har gjort rigtig meget for mig de senere år. Jeg har altid været noget fordomsfuld i forhold til yoga for mænd, men heldigvis helt ubegrundet. Jeg har set lyset i yoga og det som yoga kan byde på - og det er jeg sikker på at du også kommer til :)

Hatha Yoga betyder den del af yoga som er fysisk. Kort sagt, de yogastillinger du laver.

Hatha Yoga adskiller sig fra Flow Yoga og Astanga Yoga, da Hatha Yoga er én stilling af gangen, og ikke flere i en serie, som man ofte gør i yoga.

Du kan finde alle vores yogaøvelser for begyndere her og downloade dem hvis du vil. Du kan også se streams af yogavideoer og undervisning her.

Hvorfor skal du dyrke Hatha Yoga? Og hvad gør den forskellig fra andre yogaformer?

Det skal hvis du gerne vil have en yogaklasse, som er lidt “nemmere” og ikke nær så udholdenheds-krævende som en serie af sammensatte yogastillinger.

Du får tid til, at “komme dig” efter hver stilling og du kan fokusere mere på, at lave din stillinger  og positurer ordentlig og korrekt. Hvilket er vigtigt over tid for, at kunne få det optimale ud af din Hatha Yoga.

Video (21 minutter) med Hatha Yoga (for begyndere) du kan lave derhjemme

 

Hatha Yoga overblik

Sværhedsgraden ved Hatha Yoga er nem til mellemsvær – tættest på nem. Det er noget de fleste kan, øvede som begyndere.

Fitness-graden er mellem til lav. Du får ikke pulsen i top, som for eksempel ved flow yoga. Så for mange er Hatha yoga en mere behagelig og rolig form for yoga.

Fleksibiliteten, balance og styrken er mellem til høj. Tættere på mellem end høj. Hatha yoga er godt for flere ting. Du får en stor del af alle de gode ting ved yoga, og uden du presses på din kondition. Der er nogle gode øvelser, som øger din styrke, fleksibilitet og balance. Alle tre ting man med alderen vil værdsætte højt.

Hatha yoga er stillinger og energifyldte vejrtrækningsteknikker

En yogatime, der er beskrevet som “Hatha”, vil typisk involvere et sæt fysiske stillinger og nogle vejrtrækningsteknikker, der øves langsommere og med mere statisk holdning, end hvad man måske kender fra Vinyasa-flow eller Ashtanga yoga.

Bogstaveligt talt betyder Hatha “kraft”. Og betyder mere beskrevet “middel til at opnå en tilstand af yoga gennem kraft”. Så Hatha yoga kan betragtes som alt, hvad du måtte gøre med kroppen, herunder:

Hatha yogastillinger

Nedenstående er Hatha yogaøvelser og teknikker, hvor du med garanti også kommer til at støde på Asana i stort set andre yogaformer.

  • Asana – yogastillinger (praktiseret i enhver stil med “yoga”)
  • Pranayama – vejrtrækningsteknikker
  • Mantra – sang eller recitering
  • Mudra – håndbevægelser
  • Shatkriyas og shatkarmas – rensningsteknikker
    og endda typer af visualisering
yoga øvelser

Få de 21 bedste yogaøvelser

-og deltag i lodtrækningen om gavekort på 500 kr. HVER måned!

Når du klikker "Hent øvelserne nu" tilmeldes du nyhedsbrevet. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan nemt afmeldes].

Sådan! Du har nu adgang til dine yogaøvelser - god fornøjelse :)

Share This