Jeg er skribent på YogaØvelser.dk fordi yoga har gjort rigtig meget for mig de senere år. Jeg har altid været noget fordomsfuld i forhold til yoga for mænd, men heldigvis helt ubegrundet. Jeg har set lyset i yoga og det som yoga kan byde på - og det er jeg sikker på at du også kommer til :)

Power yoga er en fitnessorienteret form for yoga. Yogaformen er desuden Vinyasa-fokuseret.

Power yoga opstod i USA i 1990’erne og har derfor efterhånden en hel del år på bagen. Imodsætning til andre stilarter inden for yoga, som eksempelvis Hatha og Bikram, så er power yoga ikke et decideret system.

Power yoga skal mere ses som en sammensætning af forskellige øvelser inden for Vinyasa, der i power yoga sammensættes på forskellig vis for på den måde at give en variation.

Det, der er kendetegnende ved power yoga, er også, som navnet antyder, at det foregår i et hurtigt tempo. I power yoga minder sekvenserne mest af alt om Ashtanga yoga.

Hvad gør power yoga for kroppen?

Vil man gerne være i god form, så kan man rette blikket mod power yoga. Her kommer man ud for en stor del forskellige yogaøvelser, og imodsætning til mere traditionel yoga får man også pulsen op.

Power yoga udbydes i rigtig mange fitnesscentre herhjemme, og når det er på programmet, så ved man aldrig, hvad der skal ske. Det er nemlig op til den enkelte instruktør at sammensætte et program ud fra de øvelser, der kendes fra Vinyasa, men i et langt højere tempo.

Mens man udøver yogaformen, vil der desuden være musik til, som er med til at sikre, at man holder det rette tempo.

Dyrker man denne form for yoga, kommer man hurtigt i god form, og man vil også samtidig blive både stærkere og mere smidig. Man bliver desuden i godt humør og er fuld af energi efter en færdigoverstået time.

Hvad består en undervisningstime af?

Selvom underviseren har frit slag, når det kommer til at sammensætte en time, så er der alligevel nogle helt specifikke basiselementer, der skal være en del af yogatimen.

Disse basisøvelser stammer fra Vinyasa. En undervisingstime kan f.eks. bestå af følgende øvelser, som de fleste kender til fra yogaens verden:

  • Barnet
  • Hunden
  • Solhilsner
  • Balanceøvelser, f.eks. træet
  • Forskellige øvelser som f.eks. båden
  • Hofteåbnere

Derudover kan der være en række andre øvelser og stillingen som f.eks. at stå på hovedet.

Giver udholdenhed og styrke

I en undervisningstime træner man både udholdenhed og styrke, og man vil også opnå en vis fleksibilitet. Det kræver en god fysisk at dyrke power yoga, og man skal desuden have en god energi.

Når først timen går i gang, så bliver det hurtigt hårdt, og man skal derfor også besidde en vis grad udholdenhed. Er man ikke i så god form, når man begynder at dyrke denne yogaform, så vil man med sikkerhed hurtigt blive det.

Man bruger som regel kun kropsvægt til at udøve øvelserne, men en gang imellem vil man også kunne komme ud for at skulle anvende yogablokke.

Der stilles krav til deltagernes styrke hver gang, der skiftes mellem de forskellige øvelser. Man vil derfor hurtigt opleve, at man bliver væsentlig stærkere.

I en undervisningstime lærer man også at time vejrtrækningen i forhold til øvelserne. Når man bliver skarp til det, så bliver man også endnu bedre til at dyrke power yoga.

yoga øvelser

Få de 21 bedste yogaøvelser

-og deltag i lodtrækningen om gavekort på 500 kr. HVER måned!

Når du klikker "Hent øvelserne nu" tilmeldes du nyhedsbrevet. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan nemt afmeldes].

Sådan! Du har nu adgang til dine yogaøvelser - god fornøjelse :)

Share This