Jeg er skribent på YogaØvelser.dk fordi yoga har gjort rigtig meget for mig de senere år. Jeg har altid været noget fordomsfuld i forhold til yoga for mænd, men heldigvis helt ubegrundet. Jeg har set lyset i yoga og det som yoga kan byde på - og det er jeg sikker på at du også kommer til :)

Vinyasa betyder flow og er en dynamisk yogaform. I denne yogaform sammensættes stillingerne til små sekvenser, og det foregår alt sammen ganske flydende.

Som udøver handler det om, at give sig hen til yogaens flow og lade kroppen bevæge sig i samspil med åndedrættet.

I Vinyasa yoga er stillingerne naturligvis vigtige, men noget, der er lige så vigtigt, er overgangen fra den ene stilling til den anden. Det gælder her om at få et dybt fokus på bevægelse, og når man samtidig glider med ind i flowet og har åndedrættet med, så er det, at man kan ofte en meditativ tilstand.

Man får også pulsen op imens, og det er med til at give den varme i kroppen, der giver energi, og som samtidig er med til at sikre, at affaldsstoffer udskilles.

Hvad får man ud af at dyrke Vinyasa yoga?

Tempoet er højt i denne yogaform, og det betyder, at man samtidig med de meditative tilstande også kommer i god form.

Stillingerne kan være både kortere eller længere varende, og det spændende ved Vinyasa er, at der er lige så meget fokus på stillingerne som det at gå fra den ene stilling til den næste.

Man bliver i god fysisk form af at dyrke denne type yoga, og man bliver også smidig. Derudover giver det ro, når man kommer ind i de meditative tilstande. Pulsen er også oppe, og foruden øget styrke får man derfor også forbedret sin kondition.

Der indgår også flere stræk i løbet af en Vinyasa-time.

Det, at stillingerne udføres i et højt tempo, gør, at man er i gang hele tiden. Flowet gør, at kroppen hele tiden er i gang, og hver eneste øvelse udføres i takt med åndedrættet.

Hvad består en Vinyasa-time af?

Ligesom med mange andre yogaformer, så bestemmer instruktøren også her, hvad det er for nogle stillinger, der skal indgå, og i hvilken rækkefølge de skal udføres. Derfor kan man også opleve helt nye sekvenser fra gang til gang, uanset om man altid træner samme sted, eller om man dyrker Vinyasa yoga flere forskellige steder.

Mange af de øvelser, der indgår i denne yogaform, kan man også finde i Hatha-yoga, og der vil her eksempelvis være tale om de kendte klassikere som solhilsner. Bevægelserne i denne synkroniseres med deltagernes åndedræt, så man kan få mest muligt ud af øvelsen.

Hvem kan dyrke Vinyasa yoga?

Alle mennesker kan dyrke denne form for yoga. Det betyder ikke noget, om man er mand eller kvinde, eller hvilken alder man har.

Man skal kunne lide at få pulsen op, og så skal man være interesseret i at lære at synkronisere åndedrættet med de enkelte stillinger.

Man får naturligvis mest ud af at dyrke yogaformen, hvis man har en vis styrke, men det skal ikke være nogen hindring for at komme i gang. Når først man er gået i gang med at dyrke Vinyasa, så vil man med en regelmæssig praksis kunne komme rigtig langt på kort tid, og så vil man blive meget glad for sin praksis.

yoga øvelser

Få de 21 bedste yogaøvelser

-og deltag i lodtrækningen om gavekort på 500 kr. HVER måned!

Når du klikker "Hent øvelserne nu" tilmeldes du nyhedsbrevet. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan nemt afmeldes].

Sådan! Du har nu adgang til dine yogaøvelser - god fornøjelse :)

Share This