Manduka yogamåtter

Manduka er kåret til verdens bedste producent af yogamåtter, og er også kendt for deres store udvalg af tøj, tasker og andet udstyr til yoga. Deres særlige evne er at skabe yogamåtter, tøj og andre produkter, som giver dig den bedste effekt af din yogatræning, og giver dig det helt rigtige yoga-look – og ikke er til at slide op. Derfor er Manduka yogamåtter og andet yogaudstyr det populære valg hos dem, som virkelig går op i yogasporten.

Ifølge kendere er årsagen til Mandukas store succes med deres yogamåtter, yogatøj og andet yogaudstyr, at det er udviklet af yogalærere til både lærere og studerende.

Den store viden om og kærlighed til yoga skinner derfor igennem i alle deres produkter. Samtidig er der tænkt hele vejen rundt om det enkelte produkt, så det underbygger, støtter og skaber den rigtige stemning. Samt at der ikke er nogen praktikaliteter, som spænder ben for muligheden for at opnå den helhedsfølelse, som yoga skaber.

Manduka PRO yogamåtte

En af de mest populære Manduka yogamåtter er deres Manduka PRO yogamåtte. Den fås i flere forskellige tykkelser og størrelser, lige som farveudvalget er stort og alsidigt.

Manduka PRO Travel yogamåtte

Den billigste model er deres 2,5 mm tykke Manduka PRO Travel yogamåtte. Den er 50 % lettere end den almindelige PRO yogamåtte på 6 mm, og på grund af den lave tykkelse fylder den også mindre.

Det gør det nemt at få plads til din Manduka PRO Travel yogamåtte i bagagen, når du skal på ferie eller på din næste yoga retreat. Sidstnævnte er en populær ferieform blandt seriøse yogadyrkere. Det giver masser af tid til at fordybe sig i de enkelte yogapositioner. Samt mulighed for at træffe ligesindede, og få inspiration til både øvelser, mad og levevis.

Travel yogamåtten har en særlig OEKO-TEX 100 certificeret overflade, som kan blive en smule glat, hvis du kommer til at svede meget. Derfor anbefaler Manduka, at du køber et af deres særlige håndklæder med, og lægger over travel-måtten, så det kan absorbere fugten.

Manduka PROlite og PRO yogamåtter

Udover travelmåtten kan du også få Manduka PRO yogamåtter i 2 andre tykkelser. Nemlig den 4,7 mm tykke PROlite yogamåtte og så den 6 mm tykke Manduka PRO yogamåtte.

Bortset fra tykkelsen er de to yogamåtter helt ens, og Manduka PRO yogamåtten på 6 mm er den mest anbefalede yogamåtte i verden blandt yogalærere. Så køber du den model, er du sikker på, at du får en god og solid yogamåtte til at lave dine yogaøvelser på.

Ja, faktisk er PRO yogamåtten så solid, at du aldrig behøver at købe flere yogamåtter i dit liv.

Lige som travel-måtten er PRO-måtterne betrukket med en fugtabsorberende overflade, som gør den lidt glatte, når du sveder. Igen er løsningen af købe det særlige Manduka håndklæde, som kan lægges over måtten for at absorbere sveden.

PRO-måtterne fås i et stort antal farver og mønstre, og fås i flere forskellige længder. Så der er altid til at få en Manduka PRO yogamåtte, som passer til dig.

Kids og Almost Perfect Manduka Pro yogamåtter

Du kan også få en Manduka PRO kids yogamåtte til børn, og så sælger Manduka også deres 6 mm PRO yogamåtte i en såkaldt ”Almost perfect”-version til en lidt billigere pris. Det er anden sorterings yogamåtter, hvor der kan være små afvigelser på længde, tykkelse, vægt og farver med videre.

Forskellene er ikke til at se for andre end eksperter. Så kan du leve med dem, kan du spare et par hundrede på din Manduka PRO Yogamåtte.

Manduka eKO yogamåtte

Manduka producerer også en særlig serie af yogamåtter i økologisk naturgummi. Disse måtter fås lige som PRO-måtten i flere forskellige tykkelser, længder, farver og mønstre.

Vælg mellem Manduka eKO yogamåtter i tykkelser på 5, 4 eller 1,5 mm. Sidstnævnte er travel-udgaven af Manduka eKO yogamåtten. Det betyder, at både vægt og størrelse er væsentlig mindre end de tykkere modeller.

Gummikernen i måtterne er overtrukket med samme fugtafvisende overflade som Manduka PRO yogamåtterne. Derved undgår du, at fugt fra sved og spildte væsker kan trænge ind i yogamåttens naturgummi kerne.

Til gengæld kan de – lige som PRO-måtterne – blive en smule glatte, hvis du sveder. Derfor er det også her en god ide at købe et særligt Manduka håndklæde, du kan lægge over måtten til at absorbere fugten.

Til eKO-serien anbefales det også, at du køber et særligt plejeprodukt, som vedligeholder og beskytter den særlige kerne af naturgummi.

Manduka GRP yogamåtte

Kommer du nemt til at svede, når du dyrker yoga? Eller dyrker du den særlige form for yoga, der hedder Hot Yoga?

Så er det en god ide at investere i en Manduka GRP Hot yogamåtte. Den fås i 3 forskellige tykkelser på 6, 5 og 4 mm i mange forskellige farver.

Manduka GRP hot yogamåttens læderagtige overflade beskytter dens særlige gummikerne mod fugt. Samtidig skaber overfladen den perfekte modstand, uanset hvor meget du sveder. Derfor behøver du ikke lægge et særligt håndklæde over yogamåtten, selvom du bliver varm.

Kernen er lige som eKO-yogamåtten lavet af økologisk naturgummi. Derfor er den 100 % fri for latex. Så er du latex-intolerant, er dette yogamåtten for dig.

Den eneste ulempe ved GRP yogamåtten fra Manduka er, at den kun fås i en version på 180 cm. Derfor er der ikke mange mænd, som kan bruge denne type Manduka-måtte, når de dyrker yoga.

Husk i øvrigt altid at lade GRP yogamåtten tørre, inden du ruller den sammen.

Manduka Foundation yogamåtte

Udover PRO, eKO og GPR tilbyder Manduka også en serie yogamåtter specielt designet til begyndere. De sælges under betegnelsen Foundation, og omfatter flere forskellige typer yogamåtter på 5, 4 og 3 mm.

Manduka X yogamåtten er skabt til atleter, som ønsker at udvide deres træningsrepertoire med yoga. Måtten giver et godt grundlag for yogatræning til dig, som allerede er i god form.

Manduka Begin yogamåtten er den absolutte begyndermåtte. Den tilbyder god komfort og god støtte. To ting der er ekstremt vigtige, hvis du vil give dig den bedste start på at dyrke yoga.

Endelig er der den flot mønstrede eQUa-serie og en særlig rund yogamåtte, som giver dig større bevægelsesfrihed under øvelser. Det er noget, særligt nybegyndere vil sætte pris på.

Tilbehør til din Manduka yogamåtte

Manduka tilbyder også en bred vifte af forskelligt tilbehør til deres yogamåtter i form af f.eks. bærehåndtag, tasker og diverse plejeprodukter til måtterne.

Så uanset om du er nybegynder eller rutineret, og ligegyldigt hvilket særligt behov og hvilken stil, du ønsker på din yogamåtte, finder du en Manduka yogamåtte, der passer til.

Se det store udvalg, og klik ind og køb hos de danske yoga-webshops, som vi samarbejder med.

 

Sidst opdateret 9. oktober 2021 af Stephanie