Massér dig selv med et massageapparat

...spar tid og penge med eget massageapparat
#SLUTMEDSMERTER

Sponsoreret indhold

Alt om massageapparater lige her

Alt for mange danskere har problemer med smerter i deres ryg, skuldre, nakke, lænd og andre steder i kroppen. Vi sidder mange timer foran en computerskærm, og vi er ikke gode nok til at passe på vores krop. Men du kan passe og pleje din krop ved at investere i et eller flere massageapparater, som kan tilføje mere livsglæde til din hverdag. Du kan få svar på alle dine spørgsmål om massageapparater i denne artikel.

Hvad er et massageapparat?

Det kan enten blive kaldt for en massage-maskine eller et massageapparat, og begge begreber dækker over en enhed, som kan massere din krop. I bund og grund er der tale om en større eller mindre maskine, som skabes til at lindre dine trætte muskler og smerter.

Nogen kalder det også for massagepistol – dem kan du læse mere om her.

Det er også muligt, at få en hel-kropsmassage, men du bare ligger og nyder det. Her kan du så kigge på en massagestol.

Batteri til massage REECOVER GRAB-2 Massage Gun

Læs mere her

REECOVER GRAB-2 Massage og vibrations Gun

Læs mere her

Massagapparater til helkropsmassage

Beurer Massageapparat MG 80 - infrarød med 2 hoveder

Læs mere her

Beurer Massageapparat MG21 - infrarød med 3 hoveder

Læs mere her

Beurer MG 100 Luksus massageapparat i aluminium - 1 stk.

Læs mere her

Beurer MG 16 Grøn Micro-massageapparat - 1 stk.

Læs mere her

Beurer MG 55 Massageapparat m. infrarød

Læs mere her

Beurer MG 70 Massageapparat med aftageligt håndtag og infrarød -

Læs mere her

Beurer TENS massageapparat, EM49

Læs mere her

Beurer vandtæt massageapparat, MG17

Læs mere her

BODYWAND - Mini massage vibrator - pink

Læs mere her

HoMedics - Håndholdt Massageapparat

Læs mere her

Homedics Håndholdt Massageapparat

Læs mere her

Innoatek - Massageapparat Til Ansigt - Up Belle - 5 Dele

Læs mere her

Massagapparater til nakkemassage

Beurer 4D Nakkemassage MG 153

Læs mere her

Beurer MG 150 nakkemassage - 1 stk.

Læs mere her

HoMedics - Nakkemassage med varme - NMSQ-215A

Læs mere her

Homedics Nakkemassage Apparat Med Varme

Læs mere her

Nakkemassage Apparat Pro - Innovagoods

Læs mere her

Hvorfor skal du bruge et massageapparat?

Har du smerter i kroppen? Så er det en god idé, at bruge et massageapparat. Hvis du døjer med et dårligt knæ, ondt i ryggen, hold i nakken, lændesmerter eller andre former for muskelsmerter, er det en god ide at investere i et massageapparat.
Du skal selvfølgelig huske på, at deciderede skader som ofte ikke kan masseres væk med et massageapparat.

Det er ikke til at holde ud at leve med smerter i kroppen, og det kan også gøre det mere udfordrende at komme gennem hverdagen. Hvis du har ondt i ryggen, lænden, knæet eller andre steder i kroppen, kan det måske være at du ikke er i stand til at arbejde. Det kan skade din karriere, hvis du arbejder på en arbejdsplads, men det kan også gøre at du slet ikke kan tjene penge, hvis du er selvstændig.

Muskelsmerter påvirker naturligvis ikke kun vores evne til at arbejde. Måske har du også en begrænset livsglæde. Det kan være, at du bliver nødt til at dyrke sport eller at træne yoga, hvis du fx har ondt i dine håndled. Det kan også være at smerterne er så svære at holde ud, at du bliver nødt til at takke “nej tak” til en sjov aften med vennerne, kæresten og/eller familien.

Når du køber en specifik creme til at mindske smerterne, kan man sige at du kun “sætter et plaster på såret”. Der er tale om en løsning, der hjælper dig midlertidigt, men du behandler ikke problemet direkte.

Du kan fx behandle dine muskelsmerter på bedre vis med et massageapparat i stedet for at tage smertestillende piller. Ofte har smertestillende piller en mindre effektiv virkning og derudover er der endda risici for bivirkninger af mindre eller større karakter.

Hvordan virker et massageapparat?

Formålet med massageapparatet er, at give dig en lignende oplevelse, som du ville få hos en professionel massør, hvis han eller hun gav dig massage. Apparatet stimulerer dine muskler og de fleste tilfælde fungerer apparatet via elektriske impulser. Der er typisk tale om lavfrekvente elektriske impulser, som kan skabe resonans i din krops muskler og det hjælper med at afspænde dem. Det vil ikke være 100% som at få massage hos en professionel. En professionel massør har mere forstand triggerpunkter, muskelvæv osv. Med fingrene kan en massør muligvis også trykke hårdere og mere præcist. Men i mange tilfælde kan du give dig selv en virkelig fin massage med et apparat, som er specialdesignet til massage.

Hvordan kan jeg bruge et massageapparat?

Der er enorm forskel på hvordan et massageapparat virker og dette kommer an på hvilken form for apparat, der er tale om. Derfor anbefales det altid at læse brugsanvisningen godt og grundigt igennem, så du kan få mest muligt ud af din nye gadget.

Men bare rolig, normalt er det ikke udfordrende at bruge et massageapparat. Typisk sendes massageapparatets impulser ind i din krop via elektroder, som du fører hen over din hud. Da der er tale om metal er det vigtigt at de først og fremmest er rene, og at de ikke folder. På samme tid er det også vigtigt, at de ikke kommer i kontakt med andet metal som fx smykker eller bæltespænder.

Hvor kan man bruge et massageapparat henne på kroppen?

Du kan nærmest bruge massageapparater overalt på kroppen. Nedenfor vil du kunne læse om de forskellige former for massageapparater, der findes, og der får du svar på, hvor du kan bruge dem på kroppen.

Men kort sagt, så kan du bruge apparatet hvor du har muskler, og selvfølgelig ikke direkte på knogler, da det vil være ubehageligt og ikke har nogen som helst effekt. Du skal massere musklerne og ikke knoglerne.

Så du kan massere alt fra top til tå – bare ikke direkte på knoglerne selvfølgelig.

Hvilken slags massageapparater findes der?

Der findes et hav af forskellige massageapparater og du kan investere i alt fra et shiatsu massageapparat til et ultralyd massageapparat. Du kan enten vælge et massageapparat, som kan bruges til flere formål eller vælge et specificeret apparat, som er designet til enten et specifikt formål eller et bestemt sted på kroppen.

Hvad er et massageapparat med infrarød varme?

Du kan købe et massageapparat med infrarød varme, hvis du ønsker et apparat, som kan trænge dybt ind i dine muskelvæv og knogler. Dette apparat er designet med infrarøde stråler, som består af energibølger, som naturligvis er usynlige, men også utroligt effektive.

Hvis du vælger et håndholdt massageapparat med infrarød varme, kan du nemt og effektivt rette massagebehandlingen mod det sted på din krop, som skaber problemer.

En anden fordel ved dette massageapparat er, at der er tale om en langvarig virkning, da du netop behandler og påvirker direkte de mest smertefulde muskelgrupper med dette apparat.

Hvad er et ultralyd massageapparat?

Du kan også opnå en ekstrem dyb massage med et ultralyd massageapparat. Det er muligvis det mest avancerede massageapparat på markedet.

Som du sikkert har gættet, er der tale om et apparat, der sender ultralyd bølger igennem din krop og dette sker via en særlig frekvens. Disse bølger stopper først, når de når helt frem til dine knogler og derfor er der tale om en utrolig dybdegående massage.

Der er tale om en smule kontroversielle apparater, da du ikke mærker effekten på samme vis, som med de traditionelle massageapparater. Derfor tror flere på, at de ikke virker. Men du kan først og fremmest prøve på egen krop og teste om dine smerter forsvinder efter en bestemt tidsperiode, når du bruger apparatet. Du kan også lytte til forskningen, som peger på at der er tale om en yderst effektiv form for lindring af smerter.

En af de største fordele ved dette apparat er, at du specifikt kan gå efter at lindre smerter lige præcist der hvor det gør ind. Derudover kan du nå længere ind sammenlignet med de traditionelle massage apparater.

Hvis du ønsker at få mest muligt ud af dette apparat, anbefales det at du benytter en massagegel, som fungerer som hudens kontaktflade. Dette hjælper, da dette form for apparat kræver komplet kontakt med din krop.

Det skal nævnes at du muligvis ikke får den samme fornemmelse af velvære, når du benytter dette apparat. Som før nævnt, vil du ikke mærke meget fysisk set, når du anvender apparatet. For det andet er der ikke tale om et apparat, der er designet til at give en afslappende fornemmelse.

Man kan dele det op og sige, at de førnævnte massageapparater gengiver oplevelsen hos en professionel massør, mens et ultralyd massageapparat i stedet er som at besøge en fysioterapeut. Derfor kan du sagtens gøre nytte af et ultralyd massageapparat, hvis det er det, du søger.

Sådan masserer du dine lår med et massageapparat

Sådan masserer du dine lægmuskler

Sådan masserer du dine fødder

Sådan masserer du dine nakkemuskler

Massagapparater til fodmassage

Denne model er desværre ikke tilgængelig pt. 🙁

Sådan masserer du dine underarme med et massageapparat

Sådan masserer du dine brystmuskler

Hvilke massageapparater er mest populære?

I Danmark er de håndholdte massageapparater de mest populære, og det skyldes det brugervenlige design, som gør dem praktiske at håndtere og nemme at bringe med sig på fx ferie til udlandet eller en tur i sommerhuset.

Normalt er de håndholdte massageapparater batteridrevede, og det er blot endnu en fordel, som gør dem nemme at tage med sig. Da du ikke skal pakke oplader mm. er de nemmere at pakke ned i en taske eller en kuffert, og de fylder nærmest ingenting.

Størstedelen af de håndholdte massageapparater bliver designet med en medtilhørende fjernbetjening og den kan du benytte til at vælge hastighed samt vibrationer.

Sidst, men ikke mindst, kan du typisk benytte håndholdte massageapparater til flere steder på kroppen, og det betyder at du ofte får meget for pengene.

Batteri til massage REECOVER GRAB-2 Massage Gun

Læs mere her

REECOVER GRAB-2 Massage og vibrations Gun

Læs mere her

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg bruger mit massageapparat?

Har du tendens til at falde i søvn, når du slapper af i kroppen? Det kan friste at “tage en morfar”, når du bliver masseret af dit massageapparat, men det er ikke en god ide. Det anbefales, at du altid er vågen, når du bruger dit massageapparat, så du kan forblive opmærksom på, hvad der sker med enheden, mens den er i brug.

Derudover er det bedst at bruge massageapparatet i stille og rolige omgivelser. Når du fx besøger en salon for at få massage, kommer du ind i afslappende omgivelser med behagelig musik og dufte, som får dig helt ned i gear. Du bør skabe lignende omgivelser derhjemme og undgå at bruge massageapparatet, mens du fx kører i bil.

På samme tid anbefales det kun at bruge massageapparatet og at fokusere på det. Med andre ord anbefales det at undgå at bruge andre elektroniske apparater, mens du får massage af dit massageapparat. Derfor bør du fx ikke sidde med din smartphone eller din tablet, mens du bliver masseret med apparatet. Læn dig tilbage og nyd en god stund med velvære.

Hvad er et Shiatsu massageapparat?

Lad os starte med Shitasu massageapparatet, som vi nævnte først og fremmest. Her er der tale om en gammel og traditionel form for massage, som opstod i Japan i tidernes morgen. Når du nyder Shiatsu massage, vil du justere kroppen, mens du giver den ny energi.

Dette form for massageapparat sørger for at efterligne en massørs tryk og bevægelser mod kroppen på så autentisk vis som muligt. Det giver en vidunderlig dybdegående massage, når det bliver brugt på korrekt vis.

Der er tale om et apparat, som især bruges som nakkemassage apparat, da det ofte bruges til at behandle sygdomme og symptomer. Det vil sige, at hvis du har været så uheldig at have været i en bilulykke, kan det muligvis være en god ide at bruge blandt andet et Shiatsu massageapparat til at lindre smerterne i nakken.

Men Shiatsu bruges naturligvis ikke kun til nakkeproblemer. Det er også en massageteknik, der bruges til at behandle migræne, stress-spændinger, depression, angst, gigt, menstruationssmerter, astma, ledsmerter, fordøjelsen og hovedpine.

gavekort-gaveregn

Vind 500 kr. HVER måned
og shop hos "Den Intelligente Krop"

Når du klikker "Deltag" tilmeldes du også vores nyhedsbrev. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan altid nemt afmeldes].

Du deltager nu i lodtrækningen om 500 kr. på gavekort hver måned.

Share This