Sådan forbedrer du din kondition

Skal du opnå den ultimative gode form, så bør yogaøvelser og konditionstræning gå hånd i hånd. Yogaøvelserne styrker din balance, din koncentration, din smidighed og dine indre organer.

Konditionstræning styrker dine muskler og nogle andre af dine indre organer, især dit hjerte.

Får du styrket alle dele af kroppen, kan du ikke gøre det meget bedre for dig selv.

Holistisk træning

Holismen ser på det hele menneske. Det vil netop sige, at alle aspekter af din krop skal tænkes med, når det kommer til for eksempel træning.

Derfor er det virkelig fint, hvis du formår at tænke både den ene og den anden form for træning med, når du lægger dit program.

Du behøver selvfølgelig ikke at træne intensivt på begge former hver dag, men hvis du varierer din træning over ugen, så er det rigtig godt. Ja, måske endda bedre end at sætte alle sejl til hver dag.

Konditionstræning

Konditionstræning handler om at sætte din puls i vejret. Det styrker dit hjerte og dit hjerte-/karsystem.

Du kan træne kondition på mange forskellige måder. Bare du sørger for at få pulsen i vejret. Konditionstræning kan være mere eller mindre belastende, så du kan selv sætte barren der, hvor du synes, det passer fint til dig.

Du må gerne blive presset, men ikke for meget.

Du kan for eksempel træne løb, svømning, i fitnesscenter, dans, cykling eller noget helt andet. Du skal helst synes, at det er sjovt, ellers er risikoen for, at du løber surt i det og holder op ret stor.

Cykeltræning

At cykle er en glimrende måde at motionere på. Du kan selv sætte tempoet, og det er ikke nær så belastende for dine muskler og led, som løb er.

Der skal selvfølgelig et vist tempo på, for at det batter noget konditionsmæssigt. Hvis du kobler en pulsmåler på, så kan du jo følge med i, hvor stor en effekt din træning har.

Hyggecykling er klart bedre end ingen cykling, men som konditionstræning skal der noget mere til.

Får du lagt god energi i din cykling, så vil cykling være et super godt supplement til din øvrige træning.

Træning på spinningcykel

Du kan fortsætte din cykeltræning, også når det bliver skidt vejr. Du kan nemlig gå i fitnesscenter og træne spinning, eller du kan få installeret en spinning-cykel hjemme hos dig selv.

I hvert fald giver det dig en god mulighed for at få cyklet igennem. Med spinning kan du nemt og hurtigt få klaret det daglige eller den ugentlige træning.

Du kan indstille kondicyklen med forskellig belastning, og du vil relativt hurtigt kunne se progression i dine resultater. Det giver din træning en ekstra dimension.

Vil du gerne sætte dig noget mere ind i, hvordan en spinningcykel fungerer, fordi du overvejer at anskaffe dig en, så kan du finde en god og grundig test af spinningcykler, der gennemgår nogle af de bedste på markedet lige nu.

Så er du bedst muligt gearet til at vælge en cykel, der er toppen for dig.

Sæt din træning på skema

De fleste har brug for at sætte sin træning i system. Dels for at sikre sig, at man kommer hele vejen rundt, og dels for at sikre sig, at man nu også får det gjort.

De mange mere eller mindre gode undskyldninger, man kan diske op med for sig selv for ikke at få trænet lige i dag, de får det vanskeligere, hvis du ved, hvad du skal træne fra dag til dag.

Så bliver din træning sat på skema, og så er det bare at overholde det. Så er både træningen og den gode samvittighed klaret.

Sidst opdateret 16. november 2021 af Stephanie

Sidst opdateret 16. november 2021 af Stephanie