Yoga for mænd

Yoga for mænd er det nye sort
#OGSÅFORMÆND

Så du har endelig besluttet dig for, at tage din første yogaklasse – eller du overvejer det ihvertfald. Godt gået! Du er nu et skridt tættere på, at blive en meget sundere, afbalanceret og smidig person snart.

Det er selvfølgelig, hvis du holder fast i yoga over en periode (én gang i ugen kan være nok) og holder op med at spise alt for meget pizza og McD – i hverdagene ihvertfald.

Sponsoreret indhold

9 grunde til at dyrke yoga som mand

1. Yoga forbedrer din generelle velfærd.
2. Det gør din krop fleksibel og stærk.
3. Det hjælper dig til et vægttab.
4. Det letter smerter og skader.
5. Det får dig til, at føle dig yngre.

6. Yoga lindrer stress.
7. Det hjælper med at forbedre din seksuelle ydeevne.
8. Det øger dine knoglers sundhed.
9. Og yoga holder dig udfordret.

Lad os være ærlige, din første yoga-oplevelse kan være lidt skræmmende. At være ny til yoga, så kan jeg fortælle dig, at der vil være et bredt udvalg af smertefulde, mærkelige og vanvittige stillinger – men heldigvis vil det være mest udtalt i løbet af dine første par klasser. Men bare rolig, det er ikke så skidt igen. Og nu ved du hvad du kan forvente, og tro mig, det er det værd!

Hvis du forestiller dig et lokale fyldt med mennesker, der dyrker yoga, tænker du muligvis på et lokale fyldt med kvinder… Er det tilfældet, vil vi gerne her forsøge at ændre lidt på din tankegang. For yoga er i den grad også en træningsform, som henvender sig til mænd. Flere og flere mænd har allerede indset, hvad yoga kan gøre for deres velbefindende, og hvis du ikke er en af dem, så synes vi, at du skal læse med her.

Er du ikke helt ung og smidig længere, vil du sikkert genkende fornemmelsen af, hvad der sker, når du bukker dig ned for at samle noget op fra gulvet. Jeg gætter på, at den bevægelse sikkert også akkompagneres at nogle kropslyde, som du ikke havde, da du var 18 år. Måske er det dine gamle stive fodboldben eller ryggen, der knirker og knager? Eller også kommer der muligvis en lille arrghh-lyd fra dig?

Genfind ungdommens smidighed med yoga for mænd

Uanset hvad, der plager dig, og uanset hvilken form, du ellers er i, kunne det tyde på, at det er på tide at få gjort noget ved din fleksibilitet og smidighed.

Et godt bud på at løse disse problemer er yoga. Og nu tænker du måske, at du ikke har lyst til at blamere dig selv og føle dig som en outsider i et lokale fyldt med top-smidige kvindelige balancekunstnere, som er i stand til at tage benene på nakken og snakke med sidemanden samtidig.

Men også her er der godt nyt til dig, som er mand og skeptisk. Der findes efterhånden mange yogahold, som henvender sig til mænd, og hvor du kan komme og genfinde ungdommens smidighed i et fællesskab med andre mænd.

For der er forskel på kvinders og mænd fysik. Kvinder er fra naturens hånd udstyret med mere smidighed, så mange yoga- og fitnesscentre har derfor yogahold, som er udformet specielt til mænd og som tager højde for de fysiske forskelle.

Få styr på dit åndedræt og reducér risikoen for stress

Men der er også andre gode grunde til at dyrke yoga end blot smidighed, fleksibilitet og en bedre balance. Vejrtrækningen spiller en stor rolle i yoga, og via de mange dybe vejrtrækninger får du gradvist mere styr på dit åndedræt og dermed en større kropsbevidsthed, som du også kan bruge i mange andre funktioner. Det gælder både i forhold til at holde stress fra døren og forbedre din ydeevne i andre idrætsgrene, som du måtte dyrke.

Yoga for mænd giver dig mere energi i hverdagen

Yoga giver samtidig ro, fordybelse og sikrer dig, at du får mere energi til at klare dagligdagen. Og bøvler du ligesom størstedelen af Danmarks voksne befolkning med en eller flere skavanker i ryg og nakkeregion, vil du efter kort tid med yoga hurtigt mærke, hvordan problemerne fortoner sig.

Find det yogahold sompasser bedst til dig

I yoga bruger man en en kombination af stræk og styrke, så du får også muligheden for ganske enkelt at komme i bedre form. Der findes mange forskellige former for yoga, hvoraf nogle er mere spirituelle, mens andre lægger mere vægt på det fysiske. Men spørger du i dit lokale center, vil du uden tvivl blive guidet til det helt rigtige hold for dig, uanset hvilke mål, du gerne vil opnå med din yoga.

I langt de fleste yoga-klasser, som henvender sig til alle, vil der stadig være en overvægt af kvinder repræsenteret. Men hvis du starter på et mandehold og får lyst til at udvide repertoiret – men helst ikke vil være ene hane i kurven – kan du være ganske sikker på, at der på langt de fleste hold også vil være mænd, som allerede har indset, at det slet ikke er så farligt endda.

Det gode ved yoga er i øvrigt også, at det ikke kræver meget udstyr. En yogamåtte og et sæt fornuftigt træningstøj er alt, hvad du behøver for at komme i gang. Og så selvfølgelig modet til at smide alle dine fordomme om yoga som en feminin træningsform i skraldespanden.

Yoga er også for mænd med stive ben, skavanker og fordomme

Hvis du tror, at yoga er for kvinder, så tro om igen. Flere og flere mænd har set lyset, og der findes i dag også yoga, som kun henvender sig til mænd.

[ez-toc]
yoga øvelser

Få de 21 bedste yogaøvelser

-og deltag i lodtrækningen om gavekort på 500 kr. HVER måned!

Når du klikker "Hent øvelserne nu" tilmeldes du nyhedsbrevet. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan nemt afmeldes].

Sådan! Du har nu adgang til dine yogaøvelser - god fornøjelse :)

Share This