Jeg er skribent på YogaØvelser.dk fordi yoga har gjort rigtig meget for mig de senere år. Jeg har altid været noget fordomsfuld i forhold til yoga for mænd, men heldigvis helt ubegrundet. Jeg har set lyset i yoga og det som yoga kan byde på - og det er jeg sikker på at du også kommer til :)

Yoga for 2 er en effektiv måde at træne yoga på sammen med en partner

Yogaformen er rettet mod par, vennepar, søskende eller lignende, der er interesseret i at skabe et unikt rum sammen.

Man kan få et sådan forløb ved flere forskellige yogaskoler rundt om i landet, og her vil man få skræddersyet et unikt forløb.

Man vil både blive udfordret og styrket, men man vil også opnå ro og afslapning.

I yoga for to kan man få det bedste fra yogaens verden, og man kan få et forløb, der er rettet mod både begyndere og rutinerede.

Hvad indeholder en undervisning i yoga for to?

I denne yogaform udfører man de forskellige yogaøvelser sammen som par. I en undervisning kan følgende stillinger eksempelvis indgå:

  • Forskellige traditionelle yogastillinger, der er tilpasset til parret og dets behov. Der tages her udgangspunkt i både det fysiske og psykiske.
  • Yogastillinger, der udelukkende kan udøves som par, hvor man samarbejder om både balance, drejninger, stræk osv. I disse yogastillinger vil man have brug for hinanden for at kunne udføre dem.
  • Avancerede yogastillinger. Her finder man øvelser som skulderstand, hovedstand osv. Det er øvelser, der kræver, at man på forhånd har en vis erfaring med yoga. Det er her også væsentligt, at man her god til at hjælpe hinanden.
  • Praktisering af forskellige meditationsteknikker. Man vil her kunne lære meditationsteknikker, som man kan udføre sammen.
  • Næseskylning. At udføre næseskylning giver nogle super gode resultater. Man kan f.eks. åbne luftvejene, lindre eventuel hovedpine og gøre det langt nemmere at udføre åndedrætsøvelser.
  • Åndedrætsøvelser. Ved at praktisere åndedrætsøvelser giver opnår man en fornyet balance i krop og sind, og det vil være med til at frigive kropslige spændinger. Det vil også kunne understøtte en beroligelse af nervesystemet.
  • Dybdeafspænding. I en dybdegående afspænding kommer man ind til kernen af sig selv. Man får god tid til at lande efter praktiseringen af yoga, og det er en fornøjelse i selskab med en anden.

Yoga for to styrker relationen

Der er mange fordele ved at dyrke yoga for to. Man får først og fremmest styrket relationen og samværet med det andet menneske.

Det er en god gave at give til hinanden. Der vil blive skabt et godt rum, hvor man kan praktisere i hinandens nærvær, og det er også en helt fantastisk måde at blive god til at samarbejde på.

Det er vigtigt at vide, at det handler om udøverne og deres behov. Man vil opleve, at man vil blive langt mere rolig gennem praktiseringen af yoga for 2, spændinger vil blive frigivet, og man vil blive både stærkere og mere smidig.

Med et skræddersyet forløb kan man få sin praksis til nye højder.

Foruden styrkelsen af relationen er der naturligvis også alle de traditionelle fordele ved at dyrke yoga.

Man bliver mere bevidst om sig selv, sin krop og sine holdninger, og man vil også opleve mere ro i sindet både under og efter en træning.

yoga øvelser

Få de 21 bedste yogaøvelser

-og deltag i lodtrækningen om gavekort på 500 kr. HVER måned!

Når du klikker "Hent øvelserne nu" tilmeldes du nyhedsbrevet. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan nemt afmeldes].

Sådan! Du har nu adgang til dine yogaøvelser - god fornøjelse :)

Share This