Yogamåtter i kork

Skal din yogamåtte være af naturlige og også gerne bæredygtige materialer hele vejen igennem, er kork et godt valg. Det giver nemlig både den perfekte overflade til dine yogaøvelser, fordi korken absorberer sveden, når du laver dine øvelser, og skaber samtidig en skridsikker overflade, som støtter og holder dig, uanset hvilken yogastilling du udfører. Læs mere om yogamåtter i kork, og hør mere om de forskellige kork-yogamåtte som forhandles herhjemme.

Du kan få yogamåtter i mange forskellige udformninger, farver og materialer lige fra rene kunstprodukter over natur- og kunstprodukter i samspil og til yogamåtter lavet af naturlige materialer hele viden igennem.

Inden for den sidste kategori er især yogamåtter i kork og uld meget populære. Dog er korkmåtterne tit udstyret med en underside i f.eks. TPE, granuleret latex eller lignende for at give tykkelse og skridsikkerhed.

Hvor finder du et stort udvalg af yogamåtter i kork

En af de danske webshops, som tilbyder et stort udvalg af yogamåtter i kork, er Youryogashop.dk. Her finder du flere forskellige modeller i mere eller mindre neutrale design, og til vidt forskellige priser.

Alle kork-yogamåtterne anvender naturkork – primært fra Portugal – og bliver leveret i miljøvenlig emballage. Ja, du kan ligefrem får vegansk certificerede yogamåtter i kork med bagside i genanvendt latex. Samt naturligvis bærestropper og andet praktisk tilbehør til kork-yogamåtterne.

Vegansk certificeret yogamåtte i kork i topkvalitet

En af de dyreste yogamåtter i sortimentet hos Youryogashop.dk er en håndlavet yogamåtte fra Corklane i naturlig, økologisk kork fra Portugal med latexbagside i genanvendt, naturlig latex.

Den 5 mm tykke og 180 x 60 cm store yogamåtte i kork er VEGAN peta certificeret, og lavet i en solid kvalitet med respekt for både de anvendte materialer, og den natur som de kommer fra. Bagsiden består af genanvendt, naturlig latex med corkgranulat i. Det giver en god skridsikkerhed, og gør yogamåtten nem at rulle sammen.

Korken er høstet fra kork-egetræer, som gror naturligt i Portugal. Korken er høstet med håndkraft, så producenten er sikker på, at træerne ikke har lidt skade under høstningen. Samt at træet stadig er i stand til at regenerere korkbarken efter høsten.

Under forarbejdningen er der ikke anvendt nogen former for farlige kemikalier eller mineralske fibre, ligesom måtten er helt fri for tungmetaller og f.eks. formaldehyd, som mange af de billigere kunstmåtter har problemer med et højt indhold af.

Endelig er kork-yogamåtterne produceret i Portugal tæt på det sted, hvor korken er høstet. Altså får du en yogamåtte i kork, hvor materialerne ikke har været fragtet den halve jordklode rundt, før den bliver til en yogamåtte. Det gør yogamåtten fra Corklane til et ekstra bæredygtigt valg.

Yogamåtten i kork fra Corklane fås også i en lidt billigere model med en lidt grovere underside. Ellers er de to produkter stort set ens – herunder også når det kommer til VEGAN peta certificeringen.

Lotuscrafts yogamåtter i kork

Fra Lotuscrafts fører Youryogashop.dk også en 5 cm tyk, 3 cm længere og 6 cm bredere yogamåtte i kork. Den er ikke vegansk certificeret, men fri for PVC, latex og alle former for skadelige pesticider. Samtidig leveres den i miljøvenlig papemballage, lige som alle firmaets produkter CO2-kompenseres via ClimatePartner.

Korken på oversiden af Lotuscrafts yogamåtten i kork er ligesom Corklane-yogamåtterne udvundet af 100 % naturlig, økologisk kork fra Portugal.

Undersiden er lavet af en såkaldt termoplastisk polymer (TPE), som er fri for både PVC og latex. TPE er både let at genanvende, og er næsten helt biologisk nedbrydeligt. Derfor er det et næsten lige så miljøvenligt materiale som latex.

TPE-underlaget giver dig en yogamåtte, der ligger lige så godt fast som Corklane-yogamåtten, og som er lige så nem og fleksibel at rulle sammen. Samtidig undgår du problemer med din yogamåtte, hvis du er intolerant over for latex.

Lotuscraft yogamåtten i latex fås i tre forskellige versioner. Align med et diagonalt mønster, Focus med lodrette og vandrette striber, og en udgave uden anden dekoration på overfladen end et Lotuscraft-logo.

Masser af andet yoga-udstyr hos Youryogashop.dk

Udover de dejlige yogamåtter i kork finder du også alt muligt andet til dine yogaøvelser hos Youryogashop.dk.

Her er både yogamåtter i uld, naturgummi og de velkendte yogamåtter fra Manduka, alle former for smart yogatøj til mænd og kvinder, samt drikkeflasker, meditationsudstyr og forskellige bøger, smykker og boligprodukter til dig, som går op i yoga og meditation.

Så uanset om du er på jagt efter en ny yogamåtte eller andet yogaudstyr, finder du det hele hos Youryogashop.dk.

Sidst opdateret 26. oktober 2021 af Stephanie