Yogaudstyr - hvad er det nødvendige udstyr til yoga?

GUIDES og forklaringer af yogaudstyr
#FEELGOOD

Hvad for noget yogaudstyr har du brug for?

Når du skal dyrke yoga er der lidt forskellige yogaudstyr, som er en god idé at have, og som kan give dig en bedre yogatime og nogle gode yogaøvelser.

Måske ved du ikke helt endnu, hvad du egentlig har brug for eller hvad du skal købe af udstyr?

Hvis det er tilfældet, så får du her opsummeret, hvad du kan købe af yogaudstyr.

Selvfølgelig behøver du ikke købe alt der findes af udstyr. Det kommer helt an på hvad du skal bruge det til – altså typen af yoga og hvordan du skal lave dine yogastillinger.

Men jeg vil prøve, at give dig nogle svar på for eksempel, hvilken yogamåtte du skal købe. Skal den være økologisk, skal den være let, skal den være lavet på en bæredygtig måde, hvilken størrelse skal den have og skal den være skridsikker eller noget helt helt andet.

Der er en masse andet lækkert yogaudstyr, som kan gøre dine øvelser godt, så kig med her og få det gode overblik til dit næste køb af yogaudstyr.

Her kan du vælge en af de typer yogaudstyr eller den kategori du gerne vil vide mere om.

Her får du et overblik over yoga udstyr du kan købe

Til de fleste typer udstyr til yoga, har vi lavet en guide, en beskrivelse eller en anbefaling, så det skal gøre det nemmere for dig, at vælge det rette tilbehør.

Med disse guides får du den bedste oplevelse og du behøver kun købe udstyret én gang og skal ikke teste flere forskellige modeller og produkter.

På listen her kan du få et overblik over det yogaudstyr og tilbehør, som jeg har samlet og lavet de forskellige anbefalinger af.

Manduka PROlite yoga måtte (180 x 0,5 cm)

Læs mere her

Manduka PROlite yoga måtte (Midnight)

Læs mere her

Manduka PROlite yoga måtte (Passion)

Læs mere her

Manduka PROlite yoga måtte (Purple)

Læs mere her

Manduka PROlite yoga måtte (Thunder)

Læs mere her

Manduka PROlite yoga måtte (Unity)

Læs mere her

Anjali Yoga Top

Læs mere her

Anjali Yoga Top - Strong Blue

Læs mere her

Bakti Top - Ametyst Large

Læs mere her

Bakti Top - Ametyst Medium

Læs mere her

Bakti Top - Ametyst Small

Læs mere her

Bakti Top - Ametyst XLarge

Læs mere her

Bambus Yoga-/Pilates blok (1 stk)

Læs mere her

Blok til Yoga og Pilates (Sort - 35x25x3 cm)

Læs mere her

Yoga blok (23 x 15 x 8 cm)

Læs mere her

Yoga blok (Blå - 23 x 15 x 8 cm)

Læs mere her

Yoga blok (Grå - 23 x 15 x 8 cm)

Læs mere her

Yoga blok (Mørkegrå - 23 x 15 x 8 cm)

Læs mere her

Andre typer af tilbehør, som kan gøre dig godt

  • Foam roller – superb til at løsne dine spændte muskler op og er et lidt overset stykke tilbehør, da det ikke nødvendigvis er et decideret yogaudstyr
  • Massageapparat og massagepistol – endnu et stykke godt tilbehør, som kan gøre godt for din muskler – følelsen bagefter er bare så god
  • Hovedstandsstol – at stå på hovedet er noget vi alle vurde træne noget mere. Læs hvad det er godt for her. Det vil helt sikkert overraske dig
  • Akupressur-/sømmåtte – det stykke udstyr giver dig en god fornemmelse i kroppen og får blodet til strømme dejligt gennem kroppen

Udover de mange guides, overblik og anbefalinger af yogaudstyr, så kan du læse en række artikler om fx de forskellige yoga-typer og former og andre guides om alt fra smidighedstræning til ansigstsyoga.

Tag et kig på de forskellige typer af yogaudstyr, så du kan finde ud af, hvad du skal bruge for at få det optimale ud af din yoga og hvad der passer til dit behov.

Du finder forskellig info om yogaudstyret og tilbehøret, hvor det kan købes, hvordan det bruges og selvfølgelig hvad det skal bruges til og hvad det gavner – og hvorfor du skal bruge det specifikke yogaudstyr.

Hvad skal du have af yogaudstyr og tilbehør?

Når du først begynder at dyrke yoga, er det svært at vide, hvad du virkelig skal købe. Yoga industrien har lavet virkeligt mange produkter. Og det kan være svært at finde ud af om du i virkeligheden skal bruge det hele.

Den gode nyhed er, at du ikke har brug for ALT det hele. Men som nybegynder er der noget yogaudstyr, som kan være vigtigt for dig.

Lad os se nærmere på, hvad du har brug for af yogaudstyr og hvad du ikke har brug for

Yogaudstyr som gavner dine yogastillinger:

Allerførst lidt om noget, som ikke er yogaudstyr, men en del af enhver god gang træning.

Nemlig yogatøj.

Yogatøj – er det egentlig yogaudstyr?

Njoh, yogatøj er vel også en form for yogaudstyr 🙂

Brug behageligt åndbart tøj til yoga. Du vil sandsynligvis gerne have en trøje, som er lidt kropsformet, da i nogle yogastillinger (fx fremadbøjninger) kommer dit hoved under dine hofter og din trøje kan glide ned.

Eventuelle træningsbukser eller shorts med lidt stretch vil være at foretrække. Leggings er trendy for kvinder, selvom løsere bukser er helt ok.

Mænd har en tendens til at favorisere shorts, men også masser har bukser. Hvis du vil dyrke hot yoga, har jeg nogle mere specialiserede anbefalinger til dig. Sportsbh’er er gode til kvinder, men du kan selvfølgelig også klar dig uden.

Du behøver ikke nogen form for indendørssko. Yoga gøres ofte barfodet, men nogen foretrækker yogasokker – eller toe sox.

Yogamåtten er dit vigtigste yogaudstyr

I fitnesscentre og yogasale er det helt almindeligt, at der bruges en yogamåtte som underlag. Måtten hjælper med at definere dit personlige rum, og vigtigere, det skaber trækkraft for dine hænder og fødder, så du ikke glider, især da du bliver lidt svedig. Den giver også lidt polstring på et hårdt gulv.

De fleste steder kan du leje et underlag til 10-20 kroner per time. Dette er fint til dine første par timer, men ulemperne ved disse underlag er, at mange mennesker bruger dem, og du kan ikke være sikker på, hvor ofte de bliver renset.

Andet yogaudstyr du kan vælge

Yogaudstyr er en ægte velsignelse til en yoga time. yogaudstyret giver eleverne mulighed for at opretholde den sundeste justering i den rækkevidde, som kroppen åbner op.

Remedierne hjælper dig med at få mest muligt ud af hver stilling og undgå skader. Du bør gøre dig fortrolig med yogaudstyret, som er beskrevet nedenfor.

Engang behøvede du ikke købe dit eget yogaudstyr (medmindre du laver yogaøvelser derhjemme), fordi yogastudier næsten altid havde udstyret til dig. Sådan er det bare ikke altid mere. Nu skal du selv helst medbringe dit eget yogaudstyr – og det er faktisk også rarest, så du bruger det, som passer præcist til dig og efter eget valg.

Håndklæde + et skridsikkert håndklæde

Hvorfor nu to slags håndklæder?

Et skridsikkert håndklæde eller underlag sørger for, at du bedre kan stå i dine positioner uden, at glide rundt og spænde de forkerte steder.

Et andet håndklæde er meget nyttet, især hvis du dyrker hot yoga. Der kommer du til, at svede rigtig meget. Det er rart, at kunne tørre ansigtet og fødderne engang imellem.

Måske er vand dit vigtigste eller næstvigtigste yogaudstyr

Og nu vi er ved sveden, så husk godt med vand. Man sveder mere end man regner med til yoga. Så vandflasken skal også på din liste med yogaudstyr.

Tæppe – til afslapning efter timen

Et yogatæppe eller et almindeligt tæppe er lidt undervurderet. Tæppet kan bruges, når du skal ligge og slappe af eller meditere. Fx efter en endt yogtime eller bare hvis du skal meditere.

Tæpperne kan også bruges til, at sidde og ligge på når det er nødvendigt. For eksempel, når du sidder på tværbenet, læg et tæppe under dine sideben for at hæve hofterne over knæene.

De kommer til nytte for alle mulige ting i løbet af timen, og hvis det er køligt, kan du som sagt bruge dem til at putte dig selv under afsluttende afslapning.

Så tæppet kan bruges som yogaudstyr i nogen situationer.

Yogablokken er endnu et overset stykke yogaudstyr

Yogablokke er yogaudstyr som skal gøre dig mere komfortabel og forbedre dine positioner. Yogablokke er gode til stående stillinger, hvor dine hænder ikke når gulvet fordi du måske ikke her helt smidig nok endnu. Eller hvis du gerne vil udfordre dig selv noget mere.

Yogablokken er meget overset og få bruger dem. Men for de fleste kan det sikre dem bedre stillinger og mere korrekte stillinger. Så det er bestemt en opfordring herfra at bruge som en fast del af din udstyrsliste.

Stropper og gummibånd skal bruges i mange yogatimer

Stropper er særligt nyttige til nogle stillinger, hvis dine hænder ikke når hinanden, og hvor du skal holde fast på dine fødder, men ikke kan nå dem. Eller bare på tidspunkter hvor dit stræk enten ikke kan nå eller du skal lidt længere ud i strækket.

Stropperne eller elastikkerne bliver mere og mere brugte og er blevet en fast del af ens yogaudstyr.

Mange yogaundervisere anbefaler disse i flere yogaformer.

yoga øvelser

Få de 21 bedste yogaøvelser

-og deltag i lodtrækningen om gavekort på 500 kr. HVER måned!

Når du klikker "Hent øvelserne nu" tilmeldes du nyhedsbrevet. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan nemt afmeldes].

Sådan! Du har nu adgang til dine yogaøvelser - god fornøjelse :)

Share This