Manduka Yogitoes - håndklæder og underlag

Stå fast
#GOYOGA

Sponsoreret indhold

Noget af det værste når man dyrker yoga og hot yoga, er hvis ens fødder skrider på yogamåtten. Ens position bliver akavet og man tænker mere på ikke, at skride end at udføre ens yogastillinger bedst muligt.

Manduka Yogitoes er nogen af de bedste skridsikre underlag på markedet. Kvaliteten er super lækker, og så virker de bare rigtig godt.

De er behagelig at stå og ligge på, og så giver de dig tryghed i at du blive stående sikkert og fast i din yogapositur.

Holder du af yoga så gætter jeg på, at du også har prøvet, at det kan blive lidt ubehageligt, når du bliver varm og sveder meget og du begynder at miste fodfæste.

Yogamåtten bliver våd af din sved, og det giver dig en ubehagelig fornemmelse af mangel på kontrol og god yogapositur. Det gør det vanskeligere, at gennemføre de forskellige øvelser, fordi du kan have svært ved, at have en fast kontakt til måtten. Det er ikke sjovt at skride ud, mens man er i gang med en vanskelig og fysisk krævende yogaøvelse.

eQua skridsikre håndkæder og underlag fra Manduka

eQua Hold Mat towel (Nia - 183 cm)

Læs mere her

eQua Hold Yoga håndklæde (183 cm)

Læs mere her

eQua Mat Towel (Grå/Thunder - 183 cm)

Læs mere her

eQua Mat Towel (Lilla/Magic - 183 cm)

Læs mere her

eQua Mat Towel (Lyseblå/Skydive - 200 cm)

Læs mere her

eQua Yoga Mat håndklæde (183 cm)

Læs mere her

Hvis du vil være sikker på et godt og skridsikkert underlag, når du dyrker yoga, kan det være en god ide at investere i et skidless håndklæde – eller skridsikkert håndklæde – som eksempelvis manduka yogitoes, som laver skidless håndklæde i mange designs.

For eksempel som håndklæde med silikone dupper, sådan at det ligger fast og stabilt over på din yogamåtte.

Miljøvenligt produkt

Vælger du manduka yogitoes, har du samtidig valgt produkter, som er miljøvenlige. En del af materialet i produktet er nemlig genbrugsplast fra brugte plastflasker. Dermed er virksomheden bag produktet med til at reducere det stigende miljøproblem, som plastaffald udgør overalt på vores klode.

De recyclede plastfibre fra de kasserede plastflasker væves sammen med polyesterfibre, der er langt mindre energikrævende at fremstille end for eksempel bomuld.

Håndklæderne er desuden garanteret fri for bly og tungmetaller samt komponenter fra den såkaldte AZO-gruppe, som er en samlebetegnelse for en lang række kemisk sammensatte stoffer.

Dette er ikke alene en fordel for dig som bruger, men også for de arbejdere, der fremstiller de skridsikre håndklæder, og i sidste ende belastes miljøet desuden mindre, når engang håndklæderne er slidt op og skal bortskaffes eller indgå i i en form for recycling.

yogitoes-turkis
yogitoes-graa

Mange forskellige designs

Manduka yogitoes fås i mange forskellige designs, sådan at du kan finde et skridsikkert håndklæde, der lige netop passer til dit temperament og din smag.

Standardlængden er 61 x 172 cm, og de passer dermed til de almindelige yogamåtter. Man kan vælge mellem flere end 30 forskellige designs, som ofte tager udgangspunkt i naturens motiver og farver, strandlivet eller rummer andre positive udtryk.

Ved at vælge et af de mange designs har du dermed mulighed for at finde et, der matcher den person, du er, sådan at du føler dig godt tilpas, mens du laver dine yoga øvelser.

Ofte er designet på denne slags udstyr lidt klinisk eller hospitalsagtigt, men manduka yogitoes går hele vejen og fokuserer på et flot og imødekommende design med mange muligheder for forskellige valg af farver og mønstre.

Brugen af skridsikkert håndklæde

Det er meget enkelt at anvende de skridsikre yogahåndklæder. Inden du bruger det første gang, er det en god idé – som med al tekstil – at vaske det, men herefter skal du blot lægge håndklædet direkte ovenpå din yogamåtte, hvor det så vil udgøre et godt og stabilt underlag.

Nogle yogaudøvere foretrækker at fugte de dele af håndklædet lidt, hvor man typisk placerer hånder og fødder, men det er lidt af en smagssag, om man vil det eller ej.

Hvis man fugtiggør sit håndklæde i forbindelse med sporten, skal man være påpasselig med at rulle det op sammen med yogamåtten, når yogatimen er slut.

Det gælder også, hvis det er meget svedigt. Hvis man ruller det sammen, mens det er fugtigt, kan det give skjolder og dårlig lugt.

Derudover er vedligeholdelsen af et skridsikkert håndklæde enkel. Det skal blot vaskes som kulørt tøj ved lav temperatur. Hvis du har valgt en meget kraftigt farvet udgave, kan der forekomme afsmitning de første par ganges vask, så vask det separat i starten.

Et skridsikkert håndklæde vil give dig en god fornemmelse under udøvelsen af din yoga, og husk, at du kan få et, der passer helt til din smag.

UltraGrip – én af de mest skridsikrede yogamåtte til dato

En skridsikker måtte – eller måske skulle man kalde den skridhæmmende, da “sikker” jo betyder sikker. Men dette UltraGrip underlag er ét af de bedste, når det kommer til at stå fast selv med fugtige og våde fødder.

UltraGrip Mat

Læs mere her

UltraGrip Mat (Lilla)

Læs mere her

Måtterens til din yogamåtte eller underlag

Husk at kigge på et rensemiddel til din måtte. Dyrker du f.eks. hot yoga, så bliver underlaget meget svedigt og begynder at lugte lidt allerede efter et par ganges brug. Du finder måtterens med forskellige dufte. Og så koster en måtterens i øvrigt ikke ret meget, så det kan anbefales at købe sådan en, når du har fundet din yogamåtte. Det forlænger også ledetiden på din yogamåtte, at du passer på den.

Manduka træningsmåtte rens (Gingergrass - 24 cl)

Læs mere her

Manduka træningsmåtte rens (Gingergrass - 6 cl)

Læs mere her

Manduka træningsmåtte rens (Gingergrass - 95 cl)

Læs mere her

Manduka træningsmåtte rens (Gingergrass)

Læs mere her

Manduka træningsmåtte rens (Lavendel)

Læs mere her
Martin Linde

Martin Linde

Skribent & redaktør på YogaOvelser.dk

Jeg er skribent og redaktør på YogaOvelser.dk fordi yoga har gjort rigtig meget godt for mig og min krop de senere år. Jeg har tidligere været fordomsfuld i forhold til yoga, men heldigvis helt ubegrundet - og selvom yoga er hot for tiden, så kan det ikke udbredes nok. Flere burde kende til yogas fordele.

Udover yoga, så holder jeg meget af sport generelt. Det gælder både vandring, fodbold, løb og meget andet.

Jeg nyder godt af, at teste produkter som andre kan få gavn også. Ikke mindst fordi jeg er lidt af en gadget- og udstyrsnørd. Man skal ikke gå ned på udstyr.

Besøg YogaOvelser.dk's Facebook-side

[ez-toc]
yoga øvelser

Få de 21 bedste yogaøvelser

-og deltag i lodtrækningen om gavekort på 500 kr. HVER måned!

Når du klikker "Hent øvelserne nu" tilmeldes du nyhedsbrevet. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan nemt afmeldes].

Sådan! Du har nu adgang til dine yogaøvelser - god fornøjelse :)

Share This