Jeg er skribent på YogaØvelser.dk fordi yoga har gjort rigtig meget for mig de senere år. Jeg har altid været noget fordomsfuld i forhold til yoga for mænd, men heldigvis helt ubegrundet. Jeg har set lyset i yoga og det som yoga kan byde på - og det er jeg sikker på at du også kommer til :)

Artikel skrevet, sponsoreret og udgivet af gæsteskribent Benjamin Jørgensen fra Rygcrawl.dk

Hvis du er svømmer vil du med garanti få meget ud af, at dyrke yoga. Spørgsmålet er bare for dig som er svømmer, der aldrig har dyrket yoga før, hvordan du skal gøre.

Hvilke øvelser er gode for dig som svømmer, og hvilke skal du holde dig fra?

Det vil jeg give mit personlige bud på en denne lille artikel. Meningerne er selvfølgelig subjektive – men det er nogle af de øvelser, som jeg personligt har været gladest for og som jeg føler har hjulpet mig mest muligt i vandet. Både, hvad angår at præstere bedst muligt og træne bedst muligt, men i særlig høj grad (og måske vigtigst) de øvelser jeg føler har virket bedst for mig som skadesforebyggende.

Hvis du også tror på, eller har lyst til at forsøge dig med yoga som svømmer, så læs med her.

Hunden og katten

Nu er jeg ikke yoga-guru, men i stedet bare en gemen svømmer. Derfor er navnene nok ikke altid ”rigtige”, som jeg forstår det er der dog mange forskellige navne til de samme øvelser oftest.

Derfor kommer der også en forklaring på de to første øvelser her.

Du befinder dig på hænder og knæ og skyder ryg (katten) eller svajer i ryggen (hunden). Disse to positioner skifter du så mellem.

Det er en øvelse, som har hjulpet mig utrolig meget i forhold til fleksibilitet i ryggen. Særligt til forbedring af min butterfly.

Goodmorning/kobra

Jeg har hørt et utal af navne på denne. Der findes også et utal af forskellige variationer.

Denne øvelse foregår på hænder og fødder. Du starte med at danne en trekant med kroppen. Dernæst lader du dig sænke ned (brystet mod hændernes placering).

Når du har brystet tilpas langt nede skal du begynde at ”kigge op” (hilse godmorgen – deraf navnet) og igen skubbe fra med hænderne. Øvelsen kan gentages lige så meget, som der er kræfter til det.

Den er utrolig godt til at styrke skulder stabiliteten og undgå/forebygge en særlig kendt svømmeskade – svømmerskulder også kaldet afklemningssyndrom eller impengment .

Spiderman/stjerne

Igen foregår øvelsen på hænder og fødder. Denne gang spreder du hænder og føder så de peger i diametrale retninger.

Herfra løfter du kroppen over jorden, ved at skubbe fra med hænder og fødder. Typisk vil det være nemmest at starte med hænder og føderne samlet i ”armstrækker” position og stille og roligt arbejde sig ud ad.

Øvelsen her er både utrolig god for core-stabilitet, men samtidig en verdensklasse yoga-øvelse til at styrke skuldrene.

Jeg håber du syntes det lød som nogle spændende øvelser, og at du kommer til at bruge dem, som en del af din skadesforebyggende træning eller generelt som supplement til svømmetræningen.

Hvis du har lyst til at læse flere gode råd, udstyrsvejledninger, guides eller anmeldelser, så er du velkommen til at kigge forbi min side Rygcrawl.dk, hvor der skrives om alt lige fra dykning til både og triathlon (ud over selvfølgelig svømning).

[ez-toc]
yoga øvelser

Få de 21 bedste yogaøvelser

-og deltag i lodtrækningen om gavekort på 500 kr. HVER måned!

Når du klikker "Hent øvelserne nu" tilmeldes du nyhedsbrevet. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan nemt afmeldes].

Sådan! Du har nu adgang til dine yogaøvelser - god fornøjelse :)

Share This