Recovery Boots

Guide til hurtig effektiv restitution

Recovery boots speeder din restitution op og bruges både af sportsudøvere, men også til at afhjælpe lidelser i benene.

Rasmus Lauge I Recovery Boots fra Optima Sport

Denne recovery boots guide vil besvare spørgsmål som…

Dette indlæg er sponsoreret indhold. Vi har testet kompressionsbukser fra forskellige leverandører, så du kan blive klogere på de forskellige produkter.

Hvis du er landet på denne side, så dyrker du sikkert enten en hård sport, en ekstremsport, crossfit, cykling eller går bare rigtig meget op i træning med flere træningspas i ugen. Og ikke mindst, så vil du være hurtig klar igen til det næste træningspas eller den næste konkurrence – hvad enten det er som prof, amatør eller måske en hardcore motionist.

Recovery boots kan også bruges til personer, som har vand i benene, tunge ben eller uro i benene. Til dig som har brug for lymfedrænage.

Kompressionsstøvler & -bukser

Top 3 komplette sæt

Recovery boots Optima Sport
 • Kompressions støvler
 • Hurtigere restitution
 • Bedre blodcirkualition
 • Massage + drænage
 • Transportabel
 • OptiFlow 6 kamre
Shop nu
Recovery bukser Optima Sport
 • Kompressionsbukser
 • Sædemuskel restitution
 • Cykling, squatting mm
 • Bedre blodcirkualition
 • Baller og hofter
 • 8 kamre
Shop nu
Recovery boots Optima Sport
 • Kompressions støvler
 • Hurtigere restitution
 • Bedre blodcirkualition
 • Massage + drænage
 • Transportabel
 • OptiFlow 4 kamre
Shop nu
Bedste Recovery boots fra Optima Sport

20 minutters behandling = op til 48 timers restitution!

Guide til recovery boots

Kompressionsstøvler fra Optima Sport er til dig, som vil have hurtig og effektiv restitution.

Når du bruger disse kompressionsstøvler, så giver bare 20 minutters behandling dig det, som svarer til op til 48 timers passiv restitution.

Kvaliteten er i top. Det hele føles bare robust og gennemtænkt. Du kommer nemt i gang. Præ-definerede programmer gør det nemt og hurtigt at få den rette behandling.

Effektiviteten fra Optima Sport kompressionsbukser er bare virkelig høj.

Du har 6 programmer, at vælge imellem. Hvor du også kan indstille både tryk, længde og antallet af kamre.

Det er også en rigtig god idé, at bruge fx 2 forskellige programmer til samme behandling – altså efter hinanden. Så vil du på fx 2x 20 minutters brug af Recovery Boots fra Optima Sport få restitution, som svarer til mellem 12 og 48 timers passiv restitution. De tal taler sit tydelige sprog.

Og det behøver du ikke kun tage OptimaSports ord for. Det vidner alle de mange anmeldelser på nettet om.

Anmeldelser fra både sportsfolk og “almindelige” folk, som bruger dem i deres dejligdag mod uro i benene, væske i benene eller problemer med lymferne.

Anmeldelse af Recovery Boots
Recovery boots trustpilot
Virker recovery boots?

Anmeldelse af Amalie Thestrup

Hør hvordan recovery boots hjælper Liverpool- og landsholds-spiller Amalie Thestrup i træningen.

Anmeldelse af Maria Lund

Maria Lund anmelder OptimaSport recovery boots. Maria Lund er VM-deltager i Obstical Race.

Derfor skal du bruge Recovery Boots

Fordele ved at bruge Recovery Boots

Den øgede blodgennemstrømning som recovery boots kan give dig, sørger for at dine muskler hurtigere bliver klar til kamp igen. De fjerner trætheden og mindsker inflamation.

Når du træner og presser dine muskler, så skaber du hele tiden helt små fibersprængninger. Det er dem, som dine muskler bygger op igen og derved skaber større og stærkere muskler.

Men det betyder ikke man bare skal “smadre” igennem og “ødelægge” musklerne så meget man kan. Selvom du bygger dine muskler stærkere op igen, så er det også en process, hvor dine muskler kræver pause til genopbygning. Det er den proces et par recovery boots kan speede gevaldigt op.

Det der sker i dine muskelfibre er, at der opbygges en masse metabolsk affald som lactat, ammoniak, pH, bicarbonat og pyruvat. Den affald gør, at du skal holde pause for at komme dig. Tid hvor du ikke kan træne.

Så jo bedre og hurtigere du kan fremskynde restitutionen, jo hurtigere kan du træne igen.

Rasmus Lauge I Recovery Boots fra Optima Sport

Anmeldelse af Lovisa Lindh

Lovisa Lindh fortæller her hvordan Hør hvordan recovery boots har hjulpet hende!

Anmeldelse af Anita Stenberg

Anita Stenberg anmelder OptimaSport recovery boots.

Recovery Boots

Værd at vide om kompressionsbukser

Recovery Boots med 8 kamre

Hvorfor skal du vælge kompressionsstøvler med 8 kamre? Det er der flere gode grunde til. Og recovery boots med 8 kamre er de bedste.

For det første så fordeles de 8 kamre sig på følgende måde. 1 til foden, 3 til læggen og 4 kamre omkring lårene. Vælger du modellen med som bukser i stedet for støvler, så får du også behandling omkring ballerne.

Med de flere kamre får støvlerne endnu bedre mulighed for, at arbejde i dybden i musklerne. Den komprimerede luft får bedre mulighed for, at holde et stramt kammer.

De 8 kamre gør også, at du nemmere og mere præcist kan ramme de områder du gerne vil, da du kan tænde og slukke for hvert enkelt kammer.

Når du frit kan vælge mellem hvilke af de 8 kamre i dine recovery boots, som kan slåes til og fra, så er det nemmere fortsat at behandle muskulaturen, hvis du for eksempel er skadet.

Recovery boots med 8 kamre er også god til massage

Hvis du vælger massage-programmet til din behandling med komprimeret luft, så er støvler med 8 kamre særdeles gode. Område efter område. Muskel efter muskel bliver du masseret af de 8 kamre – som egentlig er 16 kamre i alt, begge ben talt med.

8 kamre giver den hurtigste og mest præcise effekt

Når du bruger kompressionsstøvler med 8 kamre er de meget effektive til, at få det venøsevæske væk, øge blodgennemstrømningen og hurtigere sende ilt og nærringsstoffer til muskelvævet. Det giver dig en hurtig restitution fra både træning og skader.

Hvad er Optiflow?

Recovery Boots med Optiflow giver dig en stor fordel
Kort fortalt så betyder Optiflow, at der er overlappende kamre i støvlerne.
Med overlappende kamre menes der, at der ikke er nogle “døde” områder mellem kamrerne, hvor du ingen effekt får.
På illustrationen kan man se, at de overlappende kamre sikre, at der ikke er de såkaldte “døde” punkter, som på den højre side af illustrationen af recovery støvlen.

Hvad er OptiFlow? Hjælp til Recovery Boots

Hvilken længde recovery boots skal du have? Sådan måler du dem op:

Den længde kompressionsstøvler som du skal have er relativt simpel at måle op. Se videoen nedenfor. Den tager kun få sekunder, og så kan du lynhurtigt få målt op til dine kompressionsstøvler.
Du kan også tjekke måleskemaet til Optima Sport ud. Kan du ikke helt læse størrelserne, så kan du klikke på billedet og få et forstørret billede.
Vær opmærksom på, at Optima Sports recovery støvle i længden 70 cm kun kan fås med 4 kamre. Her vil du have målt dit ben til en benlængde til et sted mellem 50 og 70 cm.

Find din størrelse

Se hvordan du måler rigtigt op, så du får den helt rigtige størrelse Recovery Boots.

Sådan gør du

Lær hvordan du bruger Recovery Boots og kom godt igang med med en sundere livsstil for dine ben.

Hvornår kan du bruge Recovery Boots?

Umiddelbart efter fysisk aktivitet

Når du træner hårdt, så “nedbryder” du dine muskler og laver en masse små fibersprængninger. Det gør at der sendes signaler til din krop om, at genopbygge musklerne stærkere end hvad de var før. Sekventiel puls kompression har vist sig, at gøre et bemærkelsesværdigt arbejde for, at fjerne inflammation efter træning. Der er ingen nem måde, at forklare de præcise mekanismer på, men i grunden har den sekventielle puls kompression vist sig, at øge signalerne, der fører til proteinsyntese og muskelvækst. Recovery Boots har også vist sig, at reducere mælkesyre niveauer lige så effektivt som nem aerob træning, når de er færdige efter træning. Så til dem af Jer, der ikke kan slå “off switch’en” fra i de sidste 10 minutter af en træning eller bare ønsker, at få hver eneste mulighed for intensitet du kan i løbet af den tid, du skal træne, kan det være en fantastisk måde, at hjælpe med at starte restitutionsprocessen.

FØR fysisk aktivitet som en del af opvarmningen

Det er nok ikke det første du tænker, når du tænker Recovery Boots, at du kan bruge dem til opvarmning. Men flere er begyndt godt, at kunne godt lide at bruge dem om morgenen, men de får en kop kaffe og sidde i støvlerne i en halv times tid før du starter din træning. Dette gør flere gode ting. For det første får det dig op lidt tidligere og lader din krop vågne op og begynde med at fungere, før du starter din træning. Recovery Boots kan hjælpe kroppen med, at starte opvarmningsprocessen, før den rent faktisk begynder at bevæge sig. Den sekventielle pulsekompression har vist sig, at øge blodgennemstrømningen og vævstemperaturen, hvilket øger bevægelsesområdet (et af hovedelementerne i opvarmningsperioden).Støvlerne kan også øge neurale aktivering, samt andre biologiske funktioner, som hjælper med, at forberede kroppen til motion. Du kan selvfølgelig også bruge støvlerne inden den anden eller tredje træning i løbet af dagen.

Endelig har brugen af ​​støvlerne efter træning også vist sig, at reducere smerte og stivhed. Så i det store hele vil du føle dig meget bedre tilpas, hvis du bruger kompressionsstøvlerne efter træning. Efter hårdt træningstid er det ofte svært, at være godt nok tilpas til, at kunne sove godt. Om aftenen, når dine ben kan føles som bly, kan det være godt at sidde i støvlerne i en halv times tid eller deromkring, så kan du slappe bedre af før sengetid. Det er gavnligt for mange af de samme grunde som, at støvlerne er effektive til opvarmning. Du kan øge cirkulationen til underekstremiteterne uden at hæve din hjertefrekvens. Det giver dig en god mulighed for, at kunne slappe helt af. Undersøgelser viser, at Recovery Boots kan have indvirkning på, at fremskynde fraktur eller anden blødtvævs-heling.

Teknologien bag OptiFlow Recovery Boots

Evnen til at simulere kroppens egen blodpumpepåvirkning gør OptiFlow til en af de førende på markedet for restitutionsstøvler. Blod taber næsten alt det momentum, der er skabt af hjertet, efter at det passerer gennem ultrafine kapillærer – de små “skibe”, der leverer blod direkte til musklerne. Muskelkontraktion og envejsventiler i venerne skaber en naturlig pumpemekanisme, hvor benmuskler spiller hjertes rolle. OptiFlow Recovery Boots er designet til, at efterligne den pumpende effekt, mens du bare ligger på sofaen.

Kroppens muskelpumpe

Muskelkontraktion klemmer vener og skubber blod ud i begge retninger.

Envejsventilen under den kontraherende muskel stopper væsken fra, at bevæge sig mod fødderne, og ventilen over muskelen tillader blod at passere.

Kompressionsbeklædninger sætter pres på de samme blodkar og reducerer muligheden for væske til, at ophobe sig i benene.

Systemet er ret stort. Montering og opsætning er dog utroligt simpel: Sæt slangen i pumpeenheden og enheden i en stikkontakt. Tryk på en enkelt knap, og systemet begynder at fungere. Sensorer måler lufttrykket i hvert kammer for, at skræddersy programmet til hver enkelt benform og størrelse.

Restitutions-trend: Fordelene ved kompressionsterapi

Hvad er kompressionsterapi?

Komprimering som restitution er ikke noget nyt. Mange atleter er allerede afhængige af kompressionsstøvler og shorts efter træning, og forskning identificerer en forbindelse mellem kompressionsklædninger og reduceret muskelømhed. Pneumatisk kompressionsterapi er intens. Ærmerne, der ligner en større version af en blodtryksmanchet, har flere kamre fastgjort til en pumpe og styreenhed, og de er programmeret til, at give sekventiel pulserende kompression til et bestemt område.

Det hjælper med, at lette fjernelsen af ​​affaldsprodukter, betændelse, hævelse og fremmer en sund blodgennemstrømning.

Fungerer kompressionsterapi?

I modsætning til mange trendy restitutionsteknikker har denne behandling en solid historie med rødder i medicinsk videnskab. Recovery Boots har eksisteret i nogen tid. De var oprindeligt beregnet til medicinsk behandling af lymfødem (hævelse, ofte udløst af lymfeknudebeskadigelse eller fjernelse), styring af kredsløbssygdomme og forebyggelse af dyb venetrombose. Når teknikken anvendes til atleter, har undersøgelser vist en signifikant forbedring i acceleration efter træning samt øget fleksibilitet og bevægelse. Denne terapi kan bruges sammen med massage og is til behandling af skade.

Hvem er recovery boots relevante for?

Restitutionsstøvlerne er relevant for alle, der dyrker sport på et lidt højere plan eller som dyrker sport, der er hård for kroppen.

Det er typisk (men også mange andre fysisk krævende sportsgrene):

 • Cykling (landevej og mountainbike)
 • Klatring
 • Trailløb
 • CrossFit
 • Styrketræning
 • Ironman / triathlon
 • Fodbold
 • Håndbold

Kort info video

En kort video guide til valg af recover boots. Videoen forklarer hvad recovery boots gavner og hvem der som ofte kunne få god gavn af den optimerede restitution som støvlerne giver.
I videoen gives der svar på forskellige ofte stillede spørgsmål som fx hvor mange kamre man skal vælge og hvorfor.
Hvor lang tid man skal have støvlerne på.
Og andre spørgsmål omkring recovery boots.

Hjælp til atleter

På 24-Hour News 8 med Meghan McKeown gennemgås Recovery Boots og disses magiske virkninger. Atleterne har længe tyet til disse kompressions støvler og flere og flere 'almindelige' mennesker har taget dem til sig også. Dette skyldes at der er så mange fordele ved at bruge kompressionen mod alt fra åreknuder, træthed i benene, uspecifikke smerter og meget mere. Prøv Recovery Boots og få det bedre i benene - dine ben fortjener det, de har båret dig langt.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål om Recovery Boots

Hvad er de bedste Recovery Boots?

Jeg kan uden tvivl sige, at de bedste recovery boots jeg har prøvet er Optimasports Ultima K8. En ting er at de er effektive, men de er også af rigtig høj kvalitet. Materialet er af rigtig høj kvalitet og de føles bare generelt godt at bruge, indstille og håndtere.

Hvor mange kamre skal jeg have?

Jo flere kamre du har, jo flere muligheder har du for mere “lokal” behandling. Ønsker du fx kun, at behandle hele benet på én gang, så behøver du i princippet kun 4 kamre.

Vil du gerne have større fleksibilitet, så skal du vælge 6 eller 8 kamre. Og jo flere kamre du har, jo højere kan trykket føles, og som regel kan trykket også være højere, hvis du har flere kamre.

6 kamre er god fleksibilitet og value for money. 8 kamre er for maksimal fleksibilitet og tryk og derfor topmodellen.

Hvilken længde skal jeg have?

Måleenheder for Optima Sport Recovery Boots:

Måleenheder for Recovery Boots - find din størrelse

Recovery Boots Pro & Reecover Boots:

Standard: 110 i længden
Din benlængde: 80 cm målt fra skridt til hæl.

XL: 125 cm i længden
Din benlængde: 100 cm målt fra skridtet.

NB: Ligger du melle to størrelser, så gå en størrelse op!

Hvor højt skal trykket være?

Du må gerne give luftkamrerne et højt tryk. Men det skal ikke være så højt, at det bliver ubehageligt og så du begynder at spænde i musklerne.

Vejledende tryk:

 • Ved lymfødem: 20 – 90 mmHg
 • Lymfedrænage: 90 – 180 mmHg
 • Hård muskelbehandling: 180 – 240 mmHg

*De vejledende tryk er fra Den Intelligente Krop. Optima Sport har lignende vejledende tryk.

Hvorfor kan jeg ikke køle mine ben eller arme med recovery boots?

Når du køler dine muskler ned, så indsnævrer du blodårerne. Det bevirker, at effekten af kompressionen ikke er så effektiv som den kan være.

Kompressionen skal øge og fremme blodcirkulationen for største effekt og hurtigst restitution.

Så derfor anbefales det ikke, at du køler dine muskler ned som en del af denne proces, når du skal restituere.

Hvad betyder OptiFlow?

En restitutionstøvle med OptiFlow betyder kort og godt, at den ikke har “døde” punkter mellem kamrerne, hvor du ikke får behandlet musklerne optimalt.

Hvad er OptiFlow? Hjælp til Recovery Boots

Hvor lang tid skal jeg have støvlerne på?

Hvor lang tid du skal have kompressionsstøvlerne på afhænger af brugen. Her får du nogle vejledende tider fra Optima Sport.

Før træning: 10-20 minutter med moderat programvalg.

Restitution: 20-30 minutter i lymfedrænage efterfulgt af 15-30 minutter med massageprogram.

Genoptræning: Med nedsat tryk (30-150 mmHg) i støvlerne 5-10 minutter i lymfedrænage-program.

Maksimal brug: Optima Sport anbefaler, at du maksimalt sidder med støvlerne på i 30-90 minutter. Dog findes der ikke et decideret maksimum.

Træner du meget?: Så 30-90 minutter 1-2 gange dagligt.

Sidst opdateret 10. april 2024 af Stephanie