Yogabold

yogabold4 fantastiske yogabolde

En yogabold er kendt under mange forskellige navne. Den bliver også kaldt for en træningsbold, en terapibold, en pilatesbold m.m. Uanset hvad du vælger at kalde din yogabold, er den meget praktisk.

Når du vælger at inddrage en yogabold i din træning, får du tilført en meget enkel, men effektiv styrketræning. Du får nemlig en hel pallette af muligheder for at aktivere hver en muskel i kroppen. Denne type bold er helt eminent at have som en del af dit træningsudstyr, når du ønsker at have et fantastisk redskab til alle dine ryg-, mave- og balanceøvelser.

Har du ovenikøbet en hjemmearbejdsplads, kan du sagtens anvende din yogabold i stedet for en helt klassisk kontorstol. En yogabold er altså alsidig. Herunder har vi fundet fire fantastiske yogabolde frem til dig.

4 gode og praktiske yogabolde til din yogatræning

1. Pilates Ballance Ball (Redondo) 

Denne bløde og behagelige bold er velegnet til en lang række af øvelser. Du kan bruge den til at forbedre din kropsholdning, din balance og din core. Den er yderst anvendelig i forbindelse med yoga, pilates, barre, stræk, terapi og rehab. Kort sagt er det en meget alsidig yogabold.

Bolden er nem at puste op, da der følger et sugerør med til formålet. Du puster den altså op med munden. Du styrer selv hårdhedsgraden, da den afhænger af, hvor meget luft du putter i bolden.

Træningsbolden er fremstillet af PVC-skum og er uden både ftalat og latex. Overfladen på bolden er desuden yderst nem at holde ren.

Yogaboldens belastningskapacitet er på 120 kilo, mens diameteren er på 30 centimeter.

Vis produkt

2. Power træningsbold Ø35 med ABS

Med denne yogabold får du en bold i en høj kvalitet og til en rigtig god pris. Der er desuden en stor sikkerhed i forbindelse med brugen af denne bold takket være ABS-funktionen.

ABS står for “Anti Burst-system”. Denne funktion sørger for, at bolden ikke straks falder sammen, hvis den går i stykker. I stedet siver luften langsomt ud af bolden således, at du ikke kommer til skade.

Ydermere er bolden ikke lige så levende som andre yogabolde. Det betyder, at du kan lave betydeligt sværere øvelser med hjælp fra denne bold, da den gør det lettere for dig. Yogabolden er derfor også god at bruge som stol.

Yogabolden findes i flere farver og har en belastningskapacitet på op til 500 kilo, mens diameteren er på 35 centimeter.

Vis produkt

3. Træningsbold DIK sort m. antiburstsystem

Ønsker du en træningsbold i en rigtig god kvalitet til en favorabel pris, bør du kigge nærmere på denne yogabold. Bolden er i en rigtig flot sort/antracitfarve, og så er den forsynet med et Anti Burst-system.

Anti Burst-systemet sørger for, at luften langsomt siver ud af bolden, hvis den går i stykker. Du er derved sikret, at du ikke pludselig lander på gulvet med et brag.

Udover at bolden er et alletiders redskab til at komme i form med, så er den fremstillet af bæredygtig PVC. Derudover har den også bestået 16P-testen. Denne test tester for 16 ftalater. Indholdet i denne bold er på mindre end 0,1 %.

Yogaboldens belastningskapacitet er på op til 300 kilo. Du kan vælge mellem en diameter på 55, 65 og 75 centimeter.

Vis produkt

4. MyBall

Er dit barn interesseret i at træne sammen med dig, kan du investere i denne yogabold til børn. MyBall-bolden findes i farverne rød, blå og grøn, så dit barn kan vælge en bold med hans eller hendes foretrukne farve.

Bolden er rigtig god til børn, da den er meget livlig og levende. Dit barn kan bruge bolden til træning sammen med dig, som en stol eller til leg. Der er altså rigtig mange muligheder for at få brugt yogabolden.

Desuden er bolden i en god kvalitet og kan købes til en fair pris. Der medfølger ydermere en øvelsesvejledning med en række grundøvelser, som du og dit barn kan lave sammen.

Yogabolden har en diameter på 45 centimeter.

Vis produkt

Sådan vælger du den bedste yogabold for dig

For at du kan få det mest optimale ud af din træning, skal du have en yogabold, der passer til dig og dine behov. Eksempelvis må din yogabold helst ikke være hverken for stor eller for lille. Her finder du en lille størrelsesguide, der kan hjælpe dig, når du skal købe en yogabold:

  • Hvis du måler under 139 centimeter i højden, skal din bold have en diameter på 39 centimeter
  • Hvis du måler mellem 140 og 155 centimeter i højden, skal din bold have en diameter på 45 centimeter
  • Hvis du måler mellem 156 og 170 centimeter i højden, skal din bold have en diameter på 55 centimeter
  • Hvis du måler mellem 171 og 186 centimeter, skal din bold have en diameter på 65 centimeter
  • Hvis du måler over 187 centimeter i højden, skal din bold have en diameter på 75 centimeter

Andre tips til dig vedrørende yogabolde

Til sidst får du lige et par tips mere med på vejen vedrørende yogabolde. Herved er du klædt bedst muligt på til at komme i gang med at bruge din yogabold derhjemme eller til træning.

Du skal væbne dig lidt med tålmodighed, når du kommer hjem med din nye yogabold. Der går nemlig lige lidt tid, inden du kan bruge den. Først og fremmest skal du have luft i bolden. Når du skal fylde bolden med luft, skal du starte med at pumpe den op til omkring 80 % af dens størrelse.

Derefter skal du vente i 24 timer, før du bruger den. Efterfølgende kan du pumpe bolden helt op. Denne metode er klart den bedste, da gummiet herved vil give sig. Risikoen for at yogabolden går i stykker bliver altså minimeret.

Da du skal balancere sikkert på yogabolden, er det ydermere vigtigt, at du har enten bare tæer eller træningssko på, når du anvender bolden. Det er ikke en god idé at træne med en bold i strømpefødder, da du nemt kan glide og komme til skade.

Sidst men ikke mindst er det værd også at investere i en yogamåtte. Det er nemlig med til at sikre, at din yogabold ligger godt og stabilt på underlaget, når du udfører dine træningsøvelser.

Sidst opdateret 15. december 2021 af Stephanie