Yoga- og pilatesblok

Yogablokke

Få bedre og mere effektive stillinger med en yogablok

Ashtanga yoga - Hvad er ashtanga yoga

Yogablokke
hjælper din yogapraksis

Det er ikke et 100% must, men din oplevelse og dit udbytte bliver større hvis du kommer til yogastudiet bevæbnet med en yogablok, et tæppe og en strop. Ved hjælp af disse rekvisitter er du i stand til, at komme ind i dybere versioner af de stillinger du normalt flyder ind og ud af hurtigt, og som viser sig, er en genoprettende yoga præcis, hvad min krop trænger til.

Musthaves til yogis på farten
Langsom Livsstil yogabog
af Karin Pallisgaard

 • Perfekt som rejsebog
 • Dyk dybere ned i yoga
Shop nu
PRO® rejsemåtte 2,5 mm
fra Manduka

 • Håndlavede farver
 • Miljøvenlig naturgummi
 • Kan foldes i kufferten
 • Ekstra tynd/letvægt
Shop nu
Yoga blokke & straps
Moonchild Yoga

 • Flotte farver
 • Miljøvenlig
 • Letvægt rejseblokke
 • Dansk design
Shop nu
GO MOVE bærestrop
fra Manduka

 • Super flotte farver
 • Praktisk måttebærer
 • Brug som yogastrop
 • 50% recycled
Shop nu
Yogablokke i praksis

Yogastillinger, som ofte
kræver yogablokke

Prøv disse yogastillinger – med en yogablok – separat eller sammensat for at “låse” dine hofter op, “åbne” dine skuldre og frigøre ryggen.

Broen udført med en yogablok

Placer din blok ved siden af ​​dig og læg dig fladt på ryggen med knæene bøjede, benhøj afstand fra hinanden. Tag et par dybe vejrtrækninger, tryk så dine fødder og overarme ned i måtten og indånd i takt med at du løfter dine hofter og derefter rygsøjlen op i en blid bro. Placer yogablokken med bredsiden direkte under din “sacrum”, det trekantede ben på bunden af ​​rygsøjlen. Start på den laveste blokhøjde, og hvis det føles behageligt, enten bliv her eller overvej at hæve blokken op på et andet niveau. Når du vælger den højde, der er mest behagelige, skal du tillade hele vægten af ​​dine hofter at falde ind i blokken.

Dette er et godt sted at være, men hvis du gerne vil prøve variationer, så start med at tage dit højre knæ ind mod brystet og hold hænderne bag knæet. Forlæng langsomt dit venstre ben ud foran dig, og hold kontakten mellem din hæl og gulvet. Tryk fremad gennem din venstre hæl, når du forsigtigt klemmer dit højre knæ ind mod brystet. Bliv her i 5 – 10 vejrtrækninger.

Løs nu dine hænder, tag din højre fod på gulvet og bøj derefter dit venstre knæ, der bringer foden til gulvet. Hold pause i et par åndedrag, og gentag på modsatte side.

For at komme ud af stillingen, plant begge fødder ind måtten, tryk ned som du løfter dine hofter væk fra yogablokken. Skub blokken ud under dig og langsomt rul ned en hvirvler ad gangen.

Downward Dog udført med en yogablok

Start med at komme ned på dine hænder og knæ mod forsiden af ​​din måtte. Placer to blokke i længderetningen på det laveste niveau i de øverste (venstre / højre) hjørner af din måtte – sørg for, at blokkene er helt på underlaget for at undgå at glide. Placer den ene hånd på hver yogablok, så sørg for at dine håndflader er fladt på overfladen af ​​blokken med bunden af ​​din håndflade mod bundens nederkant. For at stabilisere dit greb skal du folde dine fingre rundt om ydersiden af ​​blokkene og tommelfingerne rundt om de indre kanter.

Træk vejret ind her og, som du trækker vejret, tag dine tæer under og løft dine hofter op og tilbage i Downward Dog. Tryk dine hænder ind i yogablokkene, læg dine yderste øvre arme (biceps) ned mod gulvet, løft dine hofter op og tilbage og følg længden i ryggen. Tryk på toppen af ​​dine lår og dine hæle nedad. Hvis du føler nogen belastning, stil dine fødder i en bredere stilling og / eller bøj knæene. Fortsæt med at trykke dine hænder ind i blokkene og løft dine hofter op og tilbage. Tag en langsom og dyb vejrtrækning og hold dig her i 1-2 minutter. For at komme ud, sænk knæene til gulvet og hvil i Childs Pose i et par vejrtrækninger.

Upward Dog udført med en yogablok

Gentag Downward Dog fra den foregående stilling. Fra denne position, indånder du og kom frem i en Plank Pose – dine hænder vil stadig være på yogablokken og håndledene skal være direkte under dine skuldre.

Spred dine tæer, så toppen af ​​fødderne er i kontakt med underlaget. Samtidig begynder du at slippe dine hofter mod gulvet. Hold dine arme lige, tryk dine hænder stærkt ind i blokken og løft brystet. “Ton” din nedre mave ind og op som du forlænger din bagdel ned mod dine hæle. Bliv her i 3-5 åndedrag. Tag så dine tæer under og løft dine hofter op og tilbage i Downward Dog. Sænk knæene til gulvet og hvil i Childs Pose i et par vejrtrækninger.

Crescent Lunge udført med en yogablok

Start med at komme ned på dine hænder og knæ mod forsiden af ​​din måtte. Flyt dine knæ tilbage, så de ligger lidt bag dine hofter. Hvis du har følsomhed i dine knæ, skal du sørge for at lægge et håndklæde eller tæppe under dine knæ.

Placer en blok i længderetningen på det laveste niveau lige inden for højre hånd. Tag forsigtigt dit højre knæ frem og træd din højre fod op på din yogablok. Sørg for, at din hæl og “kuglen” på din fod er godt understøttet. Dit venstre knæ skal være bag dine hofter. Placer dine hænder på højre lår og lad dine hofter komme lidt fremad. “Ton” din nedre mave ind og op og skub din bagdel ned mod gulvet. Tag 5-10 åndedræt. For at komme ud af stillingen, tag dine hænder ned til måtten på hver side af yogablokken. Hvil i Childs Pose i et par åndedræt. Gentag på modsatte side.

Revolved Triangle udført med en yogablok

Stå i Mountain Pose mod forsiden af ​​dit underlag og placer en yogablok på højeste niveau lige uden for din højre fod. Tag dine hænder på dine hofter og træk din venstre fod ca 1 meter tilbage. Tag dine hæle op og sørg for, at din venstre hæl vender mod venstre hjørne af din måtte. Hold dine hænder på dine hofter, ret dine hofter mod forkanten af ​​dit underlag. Tag en indånding, få dine hofter og din torso parallelt med gulvet, når du kommer fremad gennem dine venstre fingerspidser. Tag din venstre hånd på din yogablok udenfor din fod og hold højre hånd på din hofte. Gør dit bedste for at rette op på “kronen” af ​​dit hoved med halebenet.

Dyb vejrtrækning, længde fremad gennem “kronen” af ​​dit hoved. Når du trækker vejret, begynder du at dreje din torso til højre, drejer først fra maven, derefter ribbenene og derefter brystet. Højre hånd kan blive på din hofte, mens du kigger på væggen til højre eller løfter den højre arm mod loftet og vender for at kigge op til højre hånd.

Vær her i 5-8 åndedrag. For at komme ud af stillingen, ånder du ud og vrider dig ud fra dit twist. Tag dine hænder tilbage på dine hofter. Tryk ned gennem dine fødder og indånding mens du trækker dig op igen. Gentag denne stilling på modsatte side.

Musthaves til den gravide yogi
Gravidyogabogen
af Karin Pallisgaard

 • Bedre graviditet/fødsel
Shop nu
EKO® måtte 5 mm
fra Manduka

 • Håndlavede farver
 • Miljøvenlig naturgummi
 • Ekstra tyk måtte
Shop nu
Yoga blokke & straps
Moonchild Yoga

 • Flotte farver
 • Miljøvenlig
 • Dansk design
Shop nu
Yogapølle til lænd og ryg
fra Lotuscrafts

 • Super flotte farver
 • 2 størrelser
 • Økologisk
Shop nu

Sidst opdateret 13. april 2021 af Stephanie