Jeg er skribent på YogaØvelser.dk fordi yoga har gjort rigtig meget for mig de senere år. Jeg har altid været noget fordomsfuld i forhold til yoga for mænd, men heldigvis helt ubegrundet. Jeg har set lyset i yoga og det som yoga kan byde på - og det er jeg sikker på at du også kommer til :)

Yin yoga er en blid form for yoga. Her bliver man næret med en mere feminin tilgang til det at dyrke yoga. I denne yogaform handler det nemlig ikke om at opbygge hverken styrke eller stærke muskler. Det handler nemlig mest af alt om at spænde af og give efter. At strække bindevævet er også en del af denne yogaform, for på den måde opnår man en mere fleksibel krop.

Hvad laver man i Yin yoga?

I Yin yoga går det meget langsomt. Man bliver nemlig ofte i helt op til 3 – 5 minutter i hver eneste yogastilling. Det kan godt føles som lang tid sammenlignet med mange andre yogaformer, og det skal man naturligvis lige vænne sig til. Men når først man kommer i gang og får prøvet det af, så føles det helt vidunderligt, når man kan få mulighed for at læne sig helt ind i stillingen og give slip. Når der er god tid til det, kan man komme rigtig langt i stillingerne, og så føles det som om, at der bliver langt mere plads i kroppen.

Hvad er formålet med Yin yoga?

Skal man i gang med at dyrke en yogaform som denne, så skal man give sig selv tid. Det grundlæggende formål med en træningstime, og i de enkelte stillinger, er som følger:

  • Man skal give slip på sin krop.
  • Man skal give slip på sit åndedræt.
  • Man skal give slip på sit sind og sine tanker.

Når man skal opholde sig i de enkelte stillinger i 3 – 5 minutter, og nogle gange helt op til 10 minutter, så er man simpelthen nødt til at give slip på kroppen, for at man kan nå derhen, hvor det er ønsket.

På den måde kan man slippe alle spændinger og aktiviteter i musklerne. Når man når derhen, med lidt træning, så kan man finde ro i de enkelte stillinger, og så kan man samtidig også give helt efter. Så vil åndedrættet også falde til ro, og man vil blive både beroliget og næret.

Når alle muskler slipper, og åndedrættet falder helt til ro, så vil effekten også blive, at man kommer til at give helt slip på sit sind. Det er noget af det fantastiske ved at dyrke Yin yoga.

Stillinger i Yin yoga

Yogaformen består i alt af ca. 25 forskellige stillinger. Alle stillinger går dybt ind og arbejder med kroppen, og det gør de, fordi det snarere er bindevævet, de arbejder med, og ikke musklerne. Stillingerne påvirker også kroppens medianbaner, og det betyder, at energiflowet i kroppen dermed bliver påvirket, og det går helt ud i organerne.

Derfor skal man dyrke Yin yoga

Ønsker man at kunne give helt slip på sindet, og har man svært ved at finde ro i en helt almindelig meditation, så kan Yin yoga være en perfekt yoga praksis – også inden at man eventuelt vil meditere. Yogaformen giver ro i krop og sind, og man er dejlig træt efter en veloverstået time. Man kan med fordel dyrke denne form for yoga 1 – 2 gange ugentligt.

yoga øvelser

Få de 21 bedste yogaøvelser

-og deltag i lodtrækningen om gavekort på 500 kr. HVER måned!

Når du klikker "Hent øvelserne nu" tilmeldes du nyhedsbrevet. Du vil modtage yogaprogrammer, fitness-råd og tilbud [kan nemt afmeldes].

Sådan! Du har nu adgang til dine yogaøvelser - god fornøjelse :)

Share This