Find de bedste yogamåtter

Find præcist den yogamåtte eller det underlag, som passer dit behov eller dit budget. Der findes en masse forskellige typer underlag, så sørg for, at du finder det, som passer dig bedst. Måske ønsker du ekstra polstring eller et som er skridsikkert. Under alle omstændigheder så finder du præcist den måtte du har brug for her.

Alle de fremhævede produkter sælges af YogaLove og Den Intelligente Krop.

Økologiske yogamåtter

Hvorfor købe en økologisk yogamåtte?

I takt med, at yoga ikke længere kun er en livsstil, men også blevet et mindre modefænomen, så er industrien for yogamåtter steget kraftigt. Det medfører ofte en priskrig og efterspørgsel efter billige produkter. Det er ikke godt for naturen, eller din krop for den sags skyld. Men heldigvis er der også et stigende marked for økologiske yogamåtter og underlag. Flere og flere kræver ikke kun lækre materialer og udstyr, men også at der er tænkt på sundhed og natur.

De billige og ikke-økologiske yogamåtter er baseret på PVC som blandt andet indeholder phthalater. Ikke noget du ønsker skal sive ind gennem huden. Phthalater er f.eks. kendt for at være særdeles hormonforstyrende. PVC er heller ikke bionedbrydeligt, så det kan skade naturen i mange år frem. Billige PVC-måtter emmer heller ikke ligefrem af kvalitet og lang levetid, så jo flere måtter du køber, jo større belastning af omgivelserne.

 

Manduka – kåret til verdens bedste yogamåtte

Du skal købe en Manduka yogamåtte, hvis du ønsker en måtte, som både skal holde dig og dine omgivelser sunde og fri for hormonforstyrende phthalater. Og hvis du vil elske en yogamåtte, som passer perfekt til din stil. Manduka fås i forskellige størrelse, tykkelser og vægt.

En Manduka-måtte er designet til, at være skridsikker uanset om den er våd eller tør. Et skridsikkert underlag er nødvendigt, så du kan holde nogle sikre og stabile stilling uden fald eller akavede stillinger.

Mandukas yogamåtter er en måtte du køber, hvis du kun vil købe én yogamåtte.

 

Airex og andre yogamåtter

Måtterens til din yogamåtte eller underlag

Husk at kigge på et rensemiddel til din måtte. Dyrker du f.eks. hot yoga, så bliver underlaget meget svedigt og begynder at lugte lidt allerede efter én gangs brug. Du finder måtterens med forskellige dufte. Og så koster en måtterens i øvrigt ikke ret meget, så det kan anbefales at købe sådan en, når du har fundet din yogamåtte.

Sådan finder du den rette yogamåtte

Hvorvidt du dyrker yoga dagligt, så investér i en god yogamåtte. Det er afgørende. En god yogamåtte giver komfort mellem krop og gulv, dæmpende hofter, albuer og knæ, når de flyder gennem stillingerne. Yogamåtten skaber også en grænse for din personlig plads. Og glem at leje en fra gang til gang. Den kan nemt være som et hot spot for bakterier, og lær hvad du skal kigge efter, når du er på markedet efter et godt solidt yogaunderlag.

Materiale

De fleste yogamåtter er lavet med en type plast kaldet PVC, eller polyvinylchlorid, som holder glidning på et minimum og har tendens til at være den mest overkommelige. Desværre er PVC også betragtes som en giftig plast, der er svært (og dyrt) at genbruge. Så for den miljøbevidste, så vælg et materiale som genbrugs gummi, jute, bomuld eller endda bambus.

Tykkelse

Standardtykkelsen er 3-4 mm og giver støtte til kroppen, men giver stadig brugeren mulighed for at føle sig forbundet til jorden. Rejsemåtter (en lavere vægt) er normalt omkring 2-3 mm tykke, hvilket gør dem til en kufferts bedste ven. For dig, der vil have noget ekstra polstring (måske pga dårlige knæ eller noget helt andet), kan en tykkere måtte – tættere på 6-7 mm – være den bedste investering.

Længde

En typisk yogamåtte er 180-185 cm lang, selvom der også er lavet lange måtter til “Lange Jan”. (Du ønsker ikke håndfladerne på det hårde gulv i en Downward Dog.)

Klæbrighed

En klæbrig yogemåtte er nøglen til, at forhindre at glide, når du laver dine bevægelser. PVC måtter er normalt super klæbrige, og nogle er endda lavet med en stoflignende overflade på toppen og et mønster på for at hjælpe hænderne (og selve yogamåtten) med at forblive i position. Men mange miljøvenlige måtter tilføjer ofte en hævet tekstur, så den også kan glide lidt eller er lavet af naturligt glidebestandigt gummi. En yogamåttes tekstur vil også bestemme, hvor meget glidning der forekommer. PVC-måtter er naturligvis blødere (ekstra lang savasana 🙂 ).

Pris

3-4 mm tykke PVC-måtter er ofte den billigste løsning. Prisen stiger, når design, mærke, tykkelse og miljømaterialer er en del af indkøbsprocessen. (Nogle yogamåtter kan koste mere end 1.500 kr) Husk bare ikke at falde for de billige yogaunderlag (et yogaunderlag til under 100 kr er ikke det bedste valg). At investere i en pålidelig måtte er vigtig, men brug ikke ALT du ejer på den.

Ekstra, ekstra!

Det kan være værd at investere i et specielt (glide)håndklæde, der ligger lige oven på måtten (især til hot yoga). Måtter med stropper og seler er også gode til at lette transporten. Og helt sikkert glem ikke at holde måtten ren også. Et godt tegn på at måtten har brug for en aftørring er, hvis den taber sin klæbrighed, eller hvis din næse ikke er så tilfreds i Barnets stilling. Køb lidt rengøringsspray eller gå DIY-ruten for en ren yoga-oplevelse.

Økologisk yogamåtte

Flere og flere ønsker at gå den økologiske vej og tænker på Jordens og deres eget helbred. Ønsker du også at gå den økologiske vej, så vil en økologisk yogamåtte være noget for dig.

Flere af de økologiske yogamåtter er lavet af naturgummi fra regnskoven. Naturgummi som drypper ned fra træerne, så det bliver ikke meget mere økologisk end det. De økologiske måtter er også phtalatfri, som flere og flere også – med god grund – undgår.

De fleste økologiske yogamåtter har en overflade, som er lavet af jutesnor, som gør måtten meget skridsikker at bruge.

Vil du have de 21 mest populære yogaøvelser?

Indtast din email og alle øvelserne kan downloades som PDF. Print dem eller brug dem når som helst på din mobil eller tablet. De sendes også automatisk til din mail.

You have Successfully Subscribed!

Share This