Hvad gavner kompressionsstøvler? Hvem bruger dem? Er de det værd?

recovery boots video thumbnail

Der er flere og flere, som skruer op for træningen og trænere mere og mere for at opnå store mål og drømme. Og det kan være hårdt, at holde sig igang og forbedre sig, når man træner ofte og skal restituere hurtigt før det næste træningspas eller før den næste konkurrence.

Men her får du et nyt våben i jagten på, at kunne træne mere og mere effektivt.

Svaret er kompressionsstøvler – eller recovery boots

Det som kompressionstøvler gør godt er, at de øger restitutionen. Det resulterer i, at du kan træne oftere og komme dig hurtigere.

Så træner du mere end et par gange i ugen og gerne hårdt, så kan du få gavn af recovery boots.

Hvad er det recovery boots gør så godt? Hvad er det de gavner?

Kompressionsstøvler giver dig mulighed for lettere at slippe af med mindre muskelskader, som al træning påfører dine muskler.

Så med kompressionsstøvler er det meget lettere at komme til, at få en kontinuerlig træning. Det kan gøre en stor forskel for dig og din træningseffektivitet.

Hvad gavner recovery boots?

Recovery boots giver muligheden for at hjælpe dig med at få dine ben restitueret meget hurtigere og dermed sikre, du kan arbejde bedre og mere effektivt. Noget, som kan være til stor hjælp for både dem, som er glade amatører, men som bare gerne vil kunne træne mere intensivt, og dem, som dyrker sport på eliteplan og skal være klar på at levere det bedste hver eneste gang, de går ind på banen, eller hvor de kaster sig over deres sport.

Recovery boosts er en videnskabelig landvinding, og det er videnskab som understøtter den naturlige proces, som sker i din krop, når du restituerer. Om det er recovery bukser, eller recovery boots, som du  bruger, er lige meget, de er begge gode til at afhjælpe dig med at slippe af med de affaldsstoffer, som ophober sig i musklerne, når de har arbejdet. Det er nemlig med at få fjernet de affaldsstoffer, der er, så musklerne er klar til at arbejde, og det hjælper recovery boots med ved at skabe en mild kompression. Det vil sige de klemmer benene lidt sammen og giver dem en mulighed for at bruge deres lymfesystem optimalt, at få en bedre blodgennemstrømning og gøre så mange ting så meget lettere for alle, som træner.

Man som sagt få alt for meget af en god ting, og derfor er der også mange, som meget gerne vil vide dette: Kan man bruge recovery boots før træning? Det vil jo med sikkerhed gøre, at musklerne er klar til at arbejde optimalt, og ja det kan man sagtens. Det er faktisk for dem, som enten træner meget, eller for dem som lige er startet op, en rigtig god idé for at give de optimale forhold og sikre, man kan holde troen, viljen og gejsten og blive ved med at træne med samme iver og entusiasme.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er specielt glad for OptimaSports kompressionsstøvler.

Du kan se en komplet guide til valg af recovery boots/kompressionsstøvler her.

Kompressionsstøvler kan bruges af alle – effekten er størst hos dem, som træner meget.

Kompressionsstøvler har i de senere år fundet vej til mange forskellige former for sport, og det er sikkert, de også kan gøre en forskel for dig, hvis du gerne vil have et lille forspiring i din træning eller intensivere træningen.

Men for at få absolut mest ud af et par kompressionsstøvler, så skal du helst træne meget og hårdt.

Hvis du vil læse mere grundigt om, hvad kompressionsstøvler og kompressionsbukser kan, så læs den mere grundige guide her: https://yogaovelser.dk/recovery-boots/

Sidst opdateret 15. november 2021 af Stephanie

Sidst opdateret 15. november 2021 af Stephanie