Drømmer du om dit eget yogastudie?

yogaovelser.dk

Sponsoreret indhold

Er du som så mange andre blevet grebet at yoga, mindfulness og hele den verden der følger med, og drømmer nu om at det skal være en større del af din hverdag? I så fald er det ikke en dum idé at starte dit eget yogastudie. Men da det ikke er noget man bare lige gør, kommer vi her med vores tips til hvordan du kommer godt i gang.

Før du går i gang

Før du siger dit nuværende job op og realiserer drømmen om dit eget yogastudie, er der en del ting der skal tages stilling til. For eksempel skal du finde de perfekte lokaler – her skal du både overveje hvad du kan give i husleje samt overveje beliggenheden i forhold til potentielle kunder. Ligger du centralt i en storby er der mange potentielle kunder, men det er også dyrt. Ligger du i provinsen er der færre potentielle kunder, men huslejen er billigere. Herudover skal du overveje om du vil være yogi på fuldtid eller være yogi på deltid og beholde dit job ved siden af.

Herudover skal du være helt klar på, hvad det er du vil udbyde i dit yogastudie. Du kan være specialiseret i dynamiske eller meditative yogaformer eller tilbyde lidt af det hele fra den spirituelle verden. Du kan for eksempel også tilbyde dine kunder massage – har du ikke erfaring med dette, kan du tage et batteridrevne lamper, og blive klog på behandlingsformen.

Det skal du bruge

Når lokalerne er på plads, og du har taget stilling til nogle af den ovenstående spørgsmål, skal du i gang med at indrette dit studie. Først og fremmest har du brug for det udstyr som dine kunder skal bruge – det kan være en god idé at have både yogamåtter, yogablokke og bælter til rådighed, hvis ikke alle har selv. Det er god service. Herudover bør du have skabe til rådighed i omklædningsrummet, så kunder kan låse deres personlige ejendele inde.

Herudover er indretningen vigtigt, da den i høj grad er med til at sætte stemningen i dit studie. Indret gerne i rolige, naturlige farver og sørg for at der er en rød tråd hele vejen igennem studiet – fra reception, til sal til omklædning. Det kan være en god idé at investere i batteridrevne lamper til selve salen, så du bedre kan justere belysningen og ikke altid skal have de, nogle gange, skarpe loftslamper tændt.

Sådan får du kunder

Når du er klar til at åbne dit yogastudie, kan du desværre ikke regne med at kunderne kommer helt af sig selv – det havde ellers været dejligt. For at gøre potentielle kunder opmærksomme på dit nye, lækre studie, er det nødvendigt at du bruger nogle penge på markedsføring. Det nemmeste sted at starte, er på sociale medier som Instagram og Facebook, hvor du kan oprette virksomhedsprofiler og lægge lækre billeder op af dit fine studie. I forlængelse af dette, kan du lave konkurrencer om gratis medlemskab – det kræver meget lidt af dig, både tid og penge.

Er du villigt til at bruge flere penge på markedsføringen, kan det betale sig på den lange bane. Du er nødt til at bruge penge for at tjene penge. Du kan eventuelt gøre brug at et eksternt bureau, der er eksperter på området og kan hjælpe dig med at vækste din forretning.

Sidst opdateret 8. maj 2021 af Stephanie

Sidst opdateret 8. maj 2021 af Stephanie