Brug yoga til at få et balanceret liv

768-Yogaovelser

Sundhed handler om at leve et balanceret liv, hvor ens fysiske krop, mentale helbred og sociale liv harmonerer med hinanden. For at opnå den afgørende harmoni, kan yoga være et fantastisk hjælpemiddel.

Hvad er et harmonisk liv?

Et harmonisk liv, er når der er balance mellem krop og sjæl. Det lyder nemt, men kan faktisk være en udfordring, i en travl og til tider stresset hverdag. Det er derfor vigtigt at leve et bevidst liv, hvor man skaber gode vaner og rutiner, som gør det nemt at leve et sundt liv.

Det er også vigtigt at omgive sig med positivitet, og fylde hverdagen med opgaver og mennesker som giver en energi- og ikke kun tapper en for kræfter. Det handler om at tage styringen over sit liv, og ikke lade sig flyde afsted, i hverdagens trummerum. Det kræver også at man skaber tid til refleksion, for at kunne mærke efter hvor man er, og hvad det er man har brug for.

Hold kroppen i balance

Din krop er dit tempel, og skal behandles med respekt og omsorg. Dette betyder at man skal sørge for at give kroppen korrekt, og sundt brændstof, samt at holde den i bevægelse. Alt det man fylder kroppen med, er kroppens brændstof, det er derfor vigtigt at spise sundt og varieret. Hvis du spiser efter fødevarestyrelsens officielle kostråd, så giver du sandsynligvis kroppen det den har brug for. Du skal være opmærksom på at hvis du har allergier, eller af andre grunde, ikke får indtaget de mineraler og vitaminer som din krop har brug for, så kan det være nødvendigt med et kosttilskud.

Når du sørger for at kroppen får det rigtige brændstof, så skal du selvfølgelig også sørge for at kroppen får den motion den har brug for. Det er anbefalet at du er fysisk aktiv i minimum 30 minutter, hver dag. Et godt tip, er at bruge cykel, eller gå, så meget som muligt i hverdagen. På denne måde, kan du integrere bevægelse i alt hvad du laver, og er sikker på at du får bevæget kroppen i løbet af dagen.

Mange har allerede opdaget yoga, som en træningsform som ivaretager kroppen, og samtidig har omtanke for sjælen. Der findes mange forskellige former for yoga, hvor det handler om at finde en form som passer dig, og din krop. Du kan vælge at dyrke en fysisk hård yoga, eller en mere afslappende yoga. Uanset hvad du vælger, så vil du hurtig kunne mærke en stærkere krop som kommer i balance, og en bevidsthed rundt vejrtrækning og kropsholdning. Alt sammen, noget som er med til at skabe en krop og sjæl, i balance.

En harmonisk sjæl

Når kroppen er i harmoni, er det meget nemmere for sjælen at følge med. Yoga er med til at skabe bevidsthed rundt åndedrættet, noget som åbner op for at du kan skabe sammenhæng mellem krop og sjæl. Mindfulness, er et fantastisk værktøj til at få afspændt kroppen, og til at lære sig hvordan man kan styre det stressende tankemylder som mange kæmper med. Det er en god ide at skabe gode vaner og rutiner rundt brugen af mindfulness og yoga. En god ide, er at starte og afslutte hver dag, med en kort mindfulnessøvelse. Hvis du gør dette, øger du chancerne for at blive i en harmonisk cirkel, og ikke forsvinde ubevidst ned i en stressende spiral.

Hold øje med kroppen

Mange af os, bruger i dag telefoner og forskellige ure, til at holde øje med hvordan vores krop har det. Det virker motiverende at se hvor mange skridt man går om dagen, eller hvor langt man løber. Nogle gange kan det også være sundhedsmæssig nødvendigt at holde et vågent øje med ens puls eller sikre sig at ens blodtryk, er indenfor normalen. Hvis du har oplevet udfordringer med blodtrykket, så kan det være en ide at investere i en blodtryksmåler, og holde et vågent øje med hvordan det ligger.

Der er også mange gode Apps på markedet, både i forhold til yoga øvelser, mindfulness øvelser, samt Apps som kan være gode værktøj, til at holde øje med ens krops sundhed. Måske er der alligevel rum for forbedringer?

Sidst opdateret 15. november 2021 af Stephanie

Sidst opdateret 15. november 2021 af Stephanie