Sådan afstresser du derhjemme

Der er i 2021 enormt mange stressfaktorer hos den almene dansker. For de fleste personer er deres daglige arbejde en af de største og kraftigste faktorer for daglig stress. Men når du tilføjer socialt pres i form af netværk og image udadtil, kraftigt understøttet af de massive sociale medier, så er der rigeligt at blive påvirket af.

Vi arbejder hårdere end nogensinde, og jonglerer samtidigt flere bolde på samme tid. Børn spiller som regel en enorm rolle, og med moderne hobbyer oveni, så falder mængden af fritid og ”down-time” naturligt.

Stressfaktorer er der nok af, men der er håb

Som nævnt ovenfor, er der mange ting i hverdagen der har stor indflydelse på dit mentale og fysiske helbred. Familie, arbejde, sport, hobby og andre interesser, kan i større mængde end nogensinde før, påvirke din energi og dit overskud.

Men er det så bare sådan det er nu? Nej, selvfølgelig behøver det ikke at knække dig psykisk i sidste ende. Lige så mange stressfaktorer der findes, lige så mange hjælpemidler findes der.

Skær ned på unødvendige aktiviteter

Det første, og bedste, du kan gøre for dig selv og din mentale sundhed er, at skære ned på aktiviteter. Det kan godt være at du elsker at tilbringe din tid til sociale arrangementer og f.eks. gå på cafe, tag i svømmehallen og bade i deres spa eller pool eller i byen med vennerne, men hvis du er ude hvor du kan mærke det på din energi og livskvalitet, på en negativ måde, så bliver du nødt til at gøre noget ved det – aktivt.

Skær ned på unødvendige, sociale aktiviteter i en periode. Det betyder ikke at du skal droppe dine vigtige venskaber, og hvis du ikke er klar til at forsvinde totalt fra radaren i en periode, så kan det også have en effekt for mange danskere, at sige ”nej tak” til halvdelen af dine nuværende, overflødige aktiviteter.

Hvis du gør noget aktivt ved din situation, så vil du blive overrasket over, hvor meget godt det kan gøre for dit humør, overskud og energi. Evt. bytte nogle “ligegyldige” aktiviteter ud med yoga.

Massage og velvære

Næsten alle personer nyder godt af massage. Dit mentale og fysiske velvære hænger ofte sammen, og en fysisk massage viser gang på gang, at have en enorm stor indflydelse på stress. Men det er jo så dyrt, siger du måske til dig selv, imens du læser dette. Hvad nu hvis vi havde en måde hvorpå du kunne afstresse derhjemmefra, og til meget færre penge?

Massageapparater som kan bruges derhjemme, er en populær og meget billigere metode at få masseret knuder og stress du har siddende rundt om i kroppen, og dette forbinder sig direkte til din hjerne og ikke mindst din psyke.

Sidst opdateret 16. november 2021 af Stephanie

Sidst opdateret 16. november 2021 af Stephanie